avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... valoarea indemnizatiei pentru al doilea copil nascut ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

valoarea indemnizatiei pentru al doilea copil nascut in perioada concediului de crestere copil

buna ziua, ...o intrebare ..daca in perioada de crestere copil pana la doi ani pe legea veche, ,se naste al doilea copil,care este nivelul indemnizatiei care o voi primi dupa expirarea concediului de crestere copil aferenta primului nascut,600ron sau se mentine indemnizatia avuta la primul?multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:57, 31 Ianuarie 2011
Din Norme de aplicare (de pe site-ul M.M.) a OUG 111/2010:
Art.8
(1) În cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului sau, după caz, a, stimulentului de inserție, până la împlinirea de către copil a vârstei de 1 an sau 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copiilor cu handicap, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii ori se produce o nouă situaţie din cele prevăzute la art. 8 alin.(2) din ordonanţa de urgenţă, aceasta, la finalizarea concediului sau după caz, a dreptului la stimulentul de inserție, acodat pentru copilul anterior, optează, pe baza unei noi cereri, pentru unul dintre drepturile prevăzute la art. 2 alin.(1), respectiv art. 7 din ordonanța de urgență. Pentru continuitatea acordării drepturilor, cererea trebuie să fie depusă cu 60 zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 1, 2 sau 3 ani în cazul copilului cu handicap sau în termen de maximum 30 zile de la această dată. În cazul în care se depășește acest termen drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii.

(2) În situația prevăzută la alin. (1) se acordă indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului în cuantumul primit anterior, după cum urmează:
a) nu mai mult de 3.400 lei în cazul în carea persoana optează pentru concediu și indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a);
b) nu mai mult de 1200 lei, în cazul în carea persoana optează pentru concediu și indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza calcul cic 2011 Carla Georgescu Carla Georgescu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este baza de calcul pt CIC(2) in cazul unui al doilea copil nascut in intervalul CIC(1) aferent primului copil, dupa noua ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc Kitte Kitte Buna ziua Sunt in CIC pentru al doilea copil ( am beneficiat de cic si pentru primul) si am o indemnizatie plafonata la nivelul maxim - 3400 ron. Fiica mea ... (vezi toată discuția)
Supliment de insertie si ccc Dee-DeeM Dee-DeeM Daca in timpul in care unul dintre parinti primeste suplimetul de insertie pentru primul copil, se naste inca un bebelus, celalalt parinte poate opta pt CCC ... (vezi toată discuția)