avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Supliment de insertie si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Supliment de insertie si CCC

Daca in timpul in care unul dintre parinti primeste suplimetul de insertie pentru primul copil, se naste inca un bebelus, celalalt parinte poate opta pt CCC sau se va anula suplimentul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:30, 25 Aprilie 2016
1. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 8.
(1) În cazul în care persoana îndreptãţitã, beneficiarã a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie, pânã la împlinirea de cãtre copil a vârstei de un an sau 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, naşte în aceastã perioadã unul sau mai mulţi copii ori se produce o nouã situaţie dintre cele prevãzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţã, aceasta, la finalizarea concediului sau, dupã caz, a dreptului la stimulentul de inserţie, acordat pentru copilul anterior, opteazã, pe baza unei noi cereri, pentru unul dintre drepturile prevãzute la art. 2 alin. (1), respectiv art. 7 din ordonanţa de urgenţã. Pentru continuitatea acordãrii drepturilor, cererea trebuie sã fie depusã cu 60 de zile înaintea împlinirii de cãtre copilul anterior a vârstei de 1, 2 sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap, sau în termen de maximum 30 de zile de la aceastã datã. În cazul în care se depãşeşte acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii.

2. Conform celor de mai sus, dupa ce inceteaza plata stimulentului de insertie pentru primul copil puteti solicita indemnizatie pentru CCC sau stimulentul de insertie pentru al doilea copil.

3. Puteti opta pentru incetarea platii stimulentului de insertie pentru primul copil si sa solicitati (unul din parinti) intrare a in CCC2.

4. Pentru un raspuns oficial va puteti adresa direct ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil IrinaMisu IrinaMisu Buna seara, Beneficiez pana la data de 15.08.14 de stimulent de insertie pentru intoarcerea la locul de munca dupa nasterea primului copil. Urmeaza sa nasc al ... (vezi toată discuția)
La al doilea copil beneficiez de ccc daca primul copil nu a implinit 2 ani? naomi-anelis naomi-anelis Buna ziua! Am nascut primul copil in 29.07.2012, am intrat in CCC, iar in iulie 2013 mi a fost sistat pe motiv ca mai realizez si alte venituri(realizam ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie si indemnizatie crestere copil nickra nickra Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie total neplacuta si am nevoie de ajutorul dvs. Primul copil nascut in data de 08.08.2013 si concediu de crestere ... (vezi toată discuția)