Buna,am o problema la care as dori sa-mi raspunda un notar sau avocat care s-a mai intalnit cu asemenea caz.
Mama mea in urma cu vreo 2 luni a facut succesiunea dupa moartea bunicei,mamei sale.Bunurile s-au impartit intre ea,o sora si tatal lor.
Succesiunea s-a facut pe un apartament.Cand s-a facut succesiunea mama purta numele de fata(fiind divortata de tatal meu).Au scos aparatamentul la vanzare si s-a gasit un cumparator.Documentele care justifica ca este mosternitoare sunt facute pe numele de fata.
Intre timp(dupa terminarea succesiunii si gasirea cumparatorului) mama s-a recasatorit si s-a luat numele barbatului.A dovedit acest lucru prin certificatul de casatorie.Dar la agentia imobiliara unde se realizeaza tranzactia,cei de acolo i-au cerut si buletinul sotului si spunandu-i ca sotul v-a avea o cincimea si suma de bani ce i se cuvine mamei dupa succesiune.
Mama nu doreste ca si actualul sot sa dobandeasca ceva din ce ea a primit dupa urma succesiunei.Actele de mosternitor ii sunt facute pe numele de fata inainte ca ea sa se recasatoreasca.
As dori un sfat si poate stie cineva sa-mi explice mai bine.
Multumesc anticipat!
Buna,ma numesc Dan si am nevoie de cateva sfaturi.
Bunicul meu are 2 fete(mama si matusa).Bunica mea fiind decedata de mai bine de 10ani
Bunicul si bunica detineau 1 apart ,1 casa la sat si mai multe terenuri la sat,toate bunuri comune realizate in timpul casatoriei lor.Bunicul s-a hotarat sa faca succesiune pe o parte din bunuri e vorba doar de terenuri si apart.
1.E legal sa se faca succesiunea doar pe o parte din mosternire?Mama se impotriveste si doreste sa se faca succesiunea pe toate bunurile.
2.Care sunt costurile succesiunii pt toata mostenirea ? si care ar fi pt doar o parte(dk e legal)?
3.Evaluarea bunurilor se face prin tocmirea unui evaluator sau estimativ la pretul pietei nefiind necesar contactarea unui evaluator?