avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune incompleta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune incompleta

Buna,ma numesc Dan si am nevoie de cateva sfaturi.
Bunicul meu are 2 fete(mama si matusa).Bunica mea fiind decedata de mai bine de 10ani
Bunicul si bunica detineau 1 apart ,1 casa la sat si mai multe terenuri la sat,toate bunuri comune realizate in timpul casatoriei lor.Bunicul s-a hotarat sa faca succesiune pe o parte din bunuri e vorba doar de terenuri si apart.
1.E legal sa se faca succesiunea doar pe o parte din mosternire?Mama se impotriveste si doreste sa se faca succesiunea pe toate bunurile.
2.Care sunt costurile succesiunii pt toata mostenirea ? si care ar fi pt doar o parte(dk e legal)?
3.Evaluarea bunurilor se face prin tocmirea unui evaluator sau estimativ la pretul pietei nefiind necesar contactarea unui evaluator?
Cel mai recent răspuns: damien , utilizator 20:16, 16 Octombrie 2012
1.da,
2. la instanta 3% la val la notar conform grilei
3.la apreciere folosindu-se pretul estimativ
In cazul in care mama nu e deacord cu aceasta succesiune ce poate face?
Doreste pe intreaga mostenire succesiunea
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
dannyh, utilizator
Se adreseaza tot instantei...
Ce intelegeti prin bunicul s-a hotarat sa faca succesiunea? Aidca bunicul i-a lasat mamei dvs si matusii apartamentul si terenurile prin testament?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire eu1983 eu1983 Buna ziua , Va prezint urmatoarea situatie pt care doresc o simpla recomandare : Bunicul meu a fost proprietar pe cateva terenuri , el fiind decedat acum ... (vezi toată discuția)
Procedura dezbatere succesiune elenacomanbz elenacomanbz mama a murit akum 2 ani si avem o casa si citeva terenuri mostenire de la bunica din partea mamei care este procedura de dezbatere amosteniri/???ele au fost 2 ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Moni_Galati87 Moni_Galati87 Buna ziua, As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in 2018, s-a facut succesiune pe bunurile pe care stiam ca le ... (vezi toată discuția)