Va prezint urmatoarea situatie pt care doresc o simpla recomandare :
Bunicul meu a fost proprietar pe cateva terenuri , el fiind decedat acum .
Impreuna cu bunica au avut un singur copil , mama mea, care a decedat inainte de decesul bunicului .
Eu am testament de la bunici mei , precum ca dupa decesul acestora mostenesc toate bunurile lor .
Bunica mea acum, doreste sa faca dezbatere de mostenire si sa-mi cedeze aceste terenuri mie de teama ca nu cumva dupa decesul sansei sa apara altii frati si nepoti ai bunicului sa ceara drepturi .
Va rog sa ma lamuriti daca este nevoie de aceasta dezbatere si ce prevede ea ca si documente juridice ?
Dvs oricum veniti la mostenire dupa bunicul dvs prin reprezentare, caci mama dvs era predecedata. La mostenire veniti cu bunica. Dupa bunica dvs veti singura mostenitoare,la decesul acestia. La mostenirea bunicului nu veniti decat dvs si bunica,pt ca ii inlaturati pe alti mostenitori legali cum ar fi fratii buniciului, nepoti, de la mostenirea acestuia.
Deci nici o alta persoana nu poate impune dezbaterea la mostenire in acest caz , intrucat bunicul meu are nepoti din partea fratilor sai care s-au ratat interesati .
Pe mine ma intereseaza daca merg la notar pot face dezbaterea de pe urma bunicului decedat si bunica mea , inca in viata sa-mi cedeze partea ei ce ii revine de la bunic ?
Ce act de intocmeste , cedarea proprietatilor, donatie , act de vanzare cumparare ...?
da, puteti merge la notar sa faceti dezbaterea succesiunii dupa bunicul dvs.
dupa stabilirea cotei parti din masa succesorala cuvenita fiecarui mostenitor, tot in aceeasi zi, la notar puteti face si partajul, respectiv bunica sa va doneze dvs. cota sa parte ce i-a revenit din succesiune .
de asemenea poate sa va faca acte si pe bunurile sale, rezervandu-si de ex drept de uzufruct viager.
roxanel...partajul nu este donatie.
Partajul se face fie prin atribuire de loturi fie prin dare de sulta.
Donatia este un act cu titlu gratuit.
Donatia ca si partajul este scutit de impozit in speta de mai sus.
Succesiune
platinium
Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire.
In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)