avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua ,

Va prezint urmatoarea situatie pt care doresc o simpla recomandare :

Bunicul meu a fost proprietar pe cateva terenuri , el fiind decedat acum .
Impreuna cu bunica au avut un singur copil , mama mea, care a decedat inainte de decesul bunicului .
Eu am testament de la bunici mei , precum ca dupa decesul acestora mostenesc toate bunurile lor .
Bunica mea acum, doreste sa faca dezbatere de mostenire si sa-mi cedeze aceste terenuri mie de teama ca nu cumva dupa decesul sansei sa apara altii frati si nepoti ai bunicului sa ceara drepturi .
Va rog sa ma lamuriti daca este nevoie de aceasta dezbatere si ce prevede ea ca si documente juridice ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 16:47, 2 Octombrie 2015
Ce inseamna sau ce se intmpla daca nu am dat declaratie de acceptare a succesiunii in termen de 1 an de zile de la data decesului defunctului ?
De asemenea in baza cui platesc impozitul de 1% la stat din valoarea masei succesorale , intrucat nu am facut succesiunea in 2 ani de la data decesului ? se face evaluarea bunurilor care fac obiectul mostenirii ?

Multumesc!
I baza codului fiscal platiti impozit pe succesiune. Daca ati mai achitat impozite pana acum.pe bunurile defunctului se considera ca ati acceptat tacit succesiunea. Evaluarea bunurilor imobile o face notarul conform grilei de expertiza imobiliara. Pt valoarea bunurilor mobile declarati dvs mostenitorii valoarea acestora facandu se un inventar al acestora de catre notarul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunici marybella7 marybella7 Buna,as dori sa va intreb ce pot sa fac in situatia urmatoare: tatal meu a decedat in anul 1991 si anul acesta a decedat bunica din partea tatalui. Bunicul ... (vezi toată discuția)