avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune documente + casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune documente + casatorie

Buna,am o problema la care as dori sa-mi raspunda un notar sau avocat care s-a mai intalnit cu asemenea caz.
Mama mea in urma cu vreo 2 luni a facut succesiunea dupa moartea bunicei,mamei sale.Bunurile s-au impartit intre ea,o sora si tatal lor.
Succesiunea s-a facut pe un apartament.Cand s-a facut succesiunea mama purta numele de fata(fiind divortata de tatal meu).Au scos aparatamentul la vanzare si s-a gasit un cumparator.Documentele care justifica ca este mosternitoare sunt facute pe numele de fata.
Intre timp(dupa terminarea succesiunii si gasirea cumparatorului) mama s-a recasatorit si s-a luat numele barbatului.A dovedit acest lucru prin certificatul de casatorie.Dar la agentia imobiliara unde se realizeaza tranzactia,cei de acolo i-au cerut si buletinul sotului si spunandu-i ca sotul v-a avea o cincimea si suma de bani ce i se cuvine mamei dupa succesiune.

Mama nu doreste ca si actualul sot sa dobandeasca ceva din ce ea a primit dupa urma succesiunei.Actele de mosternitor ii sunt facute pe numele de fata inainte ca ea sa se recasatoreasca.
As dori un sfat si poate stie cineva sa-mi explice mai bine.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 21:45, 27 Noiembrie 2012
NU-i va reveni nimic soţului mamei dvs. Nici dacă ar fi devenit moştenitoare în timpul căsătoriei , soţului mamei dvs. nu i-ar fi revenit nimic, deoarece bunurile dobândite prin moştenire devin bunuri proprii ale soţului moştenitor. Nu trebuie să-şi facă griji în această privinţă.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Mostenirea este un bun personal care nu are legatura cu noul sot, asa ca totul i se cuvine mamei d-voastra fara sa imparta cu nici un sot. Iar d-voastra nu aveti de ce sa dati actele la agentie le dati personal notarului care se va ocupa de vanzare. Mai mult cititi actul redactat si de notar si sa rezulte clar ca bunul vandut este exclusiv mostenirea mamei si ca banii rezultati din vanzare sunt ai ei in totalitate rezultati din mostenirea primita. Asta ca in caz de divort domnul sot sa nu se "intinda" dupa mostenire....
Agentii imobiliari bat campii degeaba si ar trebui sa le atrageti atentia sa se limiteze la obiectul muncii lor.. Cota din proprietate dobandita de mama prin mostenire este bunul sau propriu, singurul act pe care trebuie sa-l prezinte este certificatul de casatorie care atesta schimbarea numelui. Iar partea sa din banii proveniti din vanzare sunt ai sai, intregi si face ce vrea cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil din prima casatorie BogdanFlorin1 BogdanFlorin1 Buna ziua. Am nevoie de cateva sfaturi. Mama s-a recasatorit acum 15 ani cu un cetatean irakian, acesta obtinand cetatenia romana de cateva luni. Impreuna au ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral flori9 flori9 In urma succesiunii dupa bunica mea, fiecareia dintre fiice i-au revenit 1/2 din mostenire, noi ca si nepoate (2) nu aveam dreptul la o cota ... (vezi toată discuția)