avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral

In urma succesiunii dupa bunica mea, fiecareia dintre fiice i-au revenit 1/2 din mostenire, noi ca si nepoate (2) nu aveam dreptul la o cota parte?

Mentionez ca bunica a fost casatorita de 2 ori, din fiecare casatorie rezultand un copil, insa casa si terenul le-a facut impreuna cu cel de-al doilea sot. Fiica rezultata din ultima casatorie (mama) are drepturi egale cu cea din prima casatorie, avand in vedere ca titlul de proprietate este pe numele bunicii.

Povestea este foarte complicata si am incercat sa punctez numai anumite lucruri. Sper sa se inteleaga ceea ce am vrut.
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 13:03, 1 Iunie 2009
Ca si nepoate veniti la mostenire doar prin reprezentarea mamei/tatalui. Daca mama traieste nu aveti niciun drept la mostenire.

Ambele fete au dreptul la cate 1/2 din toate bunurile lasate mostenire de bunica.
Nu are importanta cand a fost facuta averea, ci daca exista la data decesului bunicii o avere.
D-voastra in cazul in care sunteti nepoata, veniti la mostenirea bunicii numai prin reprezentare, adica la acea parte care i se cuvine parintelui descendent al bunicii, si cu conditia ca si acesta sa fie decedat la data deschiderii susccesiunii.
Am inteles, dar vreau sa stiu daca mama si matusa mea sunt surori uterine, nu afecteaza proportia succesiunii, avand in vedere ca totul este construit de tatal mamei mele? In urma decesului sau au fost chemate la succesiune mama si bunica, iar mama i-a cedat bunicii partea ei. Totul ramanand pe numele bunicii pana in ziua de azi.
Asa cum v-am spus deja, ambele fete au dreptul la o cota de 1/2 din masa succesorala. Nu are nicio importanta cand si cum au fost dobandite aceste bunuri de catre bunica.
Va multumesc pentru raspunsurile date!

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.daca suntem doi frați și ambi renunțăm la moștenirea ... A.ioan A.ioan Buna ziua.Daca suntem doi frați și ambi renunțăm la moștenirea tatălui, mama rămâne singura mostenitoare? Sau la moștenire mai vin alți ... (vezi toată discuția)