avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate claudiaopen

Activitate claudiaopen

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adam Grecu a scris:

As. prop. nu puteti sa o desfiintati.
O solutie eleganta de a va rezolva problemele cu salariile e sa incetati relatiile de munca cu cei pe care-i platiti acum si:
- sa cautati o firma de administrare as. prop. cu care incheiati un contract de prestari de servicii, deci carora le achitati c/val negociata a prestatiei;
- fiecare proprietar din as. dvs. sa urmeze cursurile pentru meseia de administrator, sa se atesteze la primaria locala, apoi, pe rand sa o faca pe-a administratorul, fara bani, adica "moca". Este valabil si pt. femeia de serviciu, faceti un grafic sa nu va-ncurcati si purcedeti la treaba.
Ne spuneti si noua la ce solutie v-ati oprit. Pe bune!

De ce nu se poate desfiinta???
Daca exista in statut prevazuta desfiintarea se desfiinteaza. Daca nu exista, se face adunare generala si se modifica statul ca sa se prevada conditiile pentru desfiintarea asociatiei.
Si nu uitati: De la a avea DREPTUL la asociere s-a ajuns la a fi OBLIGATI la asociere, numai si numai pentru a plati impozite la stat.
Si daca angajam firme pentru administrare pot exista asociatiile. Notiunile nu se exclud.
Răspuns la discuția Lichidare firma

Nu depinde numai de lichidator. Legea falimentului, in situatia in care se va deschide procedura falimentului in baza legii 85/2006, da dreptul creditorilor sa formuleze cererea de atragere a raspunderii personale in baza art. 138, in situatia in care lichidatorul nu formuleaza astfel de cerere. Lichidatorul va intocmi raportul privind cauzele insolventei si in situatia in care in acest raport se specifica clar, ca nu sunt incidente prevederile art 138 din Legea 85/2006 cu modificarile si actualizarile la zi, cererea formulata de creditori poate sa nu aiba urmari.
Daca aveti datorii la ANAF vor creste penalitatile, astfel incat va trebui sa luati decizia ce cale urmati.
Prima ar fi conditionata de lichiditatile actionarilor si dorinta acestora de a intra in posesia bunurilor societatii. Daca au lichiditati, platesc datoriile creditorilor si intra in posesia bunurilor societatii. Cu cat mai repede cu atta mai ...putin, pentru ca nu se mai maresc penalitatile.
Daca nu au lichiditati sau bunurile nu merita incercati, asta depinzand de sumele datorate sa deschideti procedura de faliment in justitie in baza legii 85/2006.
Si pentru asta va inarmati cu rabdare.
Societatea se paote radia la primul termen, insa cu siguranta pentru judecarea atragerii raspunderii personale va mai trebui unul sau doua termene, depinde de situatia concreta pe care o aveti.
Daca nu va incadrati in ce prevede art 138 din legea 85 si cursul judecatii nu va este favorabil solicitati expertiza contabila. E o sansa in plus.
Succes
Răspuns la discuția Angajare administrator imobil
gabi_const a scris:

Orice persoana care doreste sa se implice in munca de administratie poate fi angjat cu conventie civila (prestari servicii-16%impozit) sau cu contract de munca care implica toate taxele.

Care este reglementarea legala pentru a angaja un administrator in baza conventiei civile de prestari servicii?
Ce documente se intocmesc pentru plata acestuia si pentru plata impozitului. Nu este necesar sa se mai achite nici o alta contributie la bugetul statului pentru suma incasata?
Unde pot regasi in Codul fiscal posibilitatea de a incasa acest tip de venit?