Nu am zis in nici un moment ca nu va accepta succesiunea, dimpotriva, ma astept sa inceapa ea demersurile pt a-si obtine partea, eu doar vroiam sa stiu ce trebuie eu legal sa fac.
De asemenea nu am precizat nici ca voi deschide eu succesiunea la notar....si cu atat mai putin sa insinuez ca as putea sa o impiedic sa se prezinte....
Doar am cerut o parere avizata(ceea ce am si primit-multumesc "adutescu") pentru a afla daca exista o posibilitate perfect legala pentru ca aceasta persoana sa nu aiba acces la ceea ce consider eu ca nu i se cuvine. Insa nici aceasta nu voi decide eu, ci o instanta judecatoreasca daca se va ajunge pana intr-acolo.
Daca nu puteti sa sau nu doriti sa ma ajutati cu ceva constructiv..e suficient sa ignorati mesajul meu si cu atat mai mult cu cat nu ne cunoastem si nu cunoasteti situatia in cauza, in locul d-voastra mai bine m-as abtine de la remarci de genul "va musca orgoliile".
Va multumesc.
Am inteles. Cele 6 luni dupa bunic se implinesc la sfarsitul acestei luni. Daca ulterior constatam ca ea nu a acceptat succesiunea in mod expres, acesta(declaratiile noastre) este un atuu? Si cum il folosim mai departe? trebuie sa incepem procedurile in instanta? Eu ma tem ca s-ar putea pt noi sa fie mai costisitoare cheltuielile cu deplasarile in alta localitate, plus avocat si toate cheltuielile de judecata decat "averea" in sine...Insa din ce inteleg alta varianta nu este. Dar daca noi dam declaratiile, si undeva ulterior celor 6 luni, ea deschide succesiunea si ne cheama? Ce se intampla atunci? Este vreo diferenta ca noi am acceptat?
Multumesc, si imi cer scuze daca va agasez cu intrebarile...insa nu stim incotro sa o luam....
Va multumesc din suflet..nu stiti cat de mult ma ajutati prin aceste sfaturi; in mod normal nu m-ar fi interesat acest aspect pt ca nu sunt niste terenuri valoroase, sunt intr-o localitate uitat de mult de lume insa aici e vorba de principiu. E vorba de mama mea care s-a sacrificat la propriu pentru binele altora, si acum numele ei si amintirea ii sunt luate in deradere. De aceea ma bag in aceasta lupta mizera...
Maine voi face programare la notar pentru declaratii...desi nu cred ca vor fi suficiente..pt ca doamna cu siguranta s-a interesat deja ce si cum trebuie sa faca, deci nu cred ca va renunta asa usor...
Daca mai aveti si alte idei pentru noi...ce am mai putea face ulterior declaratiilor...am aprecia.
P.S Daca ajungem pana la urma cu totii in fata notarului pentru dezbaterea sccesiunii, costurile notariale precum si eventuale costuri de cadastru(nu toate terenurile au CF-uri) vor fi suportate de ambele parti nu?
Va multumesc
Va multumesc pentru raspunsul promt. Declaratiile trebuie date la un notar din localitatea unde au trait bunicii, sau putem da si unde suntem noi ? daca sunteti amabila imi puteti explicita care ar fi formula de calcul de imparire intre noi fratii si matusa? Adica ea ar lua si din partea mamei cota? Sa stiu care imi recuperez macar banii de drumuri si acte...
Va multumesc inca o data.
Tipic pare-se neamului romanesc sa se muste pt avere..din pacate m-am trezit intr-o astfel de situatie si doresc sa o rezolv cat mai rapid si putin costisitor posibil. Situatie : bunicii mei(sot-sotie), 2 fiice(mama si matusa), cade bunica la pat, orbeste bunicul, matusa "se spala pe maini" de orice responsabilitate morala, drept urmare parintii mei se muta cu bunicii pentru a-i ajuta; dupa 6 ani de chin, se stinge bunica, la un an dupa ea, se stinge mama mea de cancer, dupa 7 luni...bunicul. Din tot calvarul asta ramane doar tatal meu care a avut grija de socru pana in ultima clipa. In perioada de intretinere ai mei nu au stiut exact ce ii asteapta si au facut intr-adevar intretinere insa doar pe casa batrneasca si anexe, nu si pe terenuri, vita de vie etc.
Desigur, acum dupa ce tot ce a fost mai greu, fiica care a stat linistita in toti acesti ani(respectiv matusa mea, sora mamei decedate) s-a trezit ca isi vrea partea de "avere". Mi se pare normal nu?
Ce pot eu face acum? Ce ii revine legal ei? Mentionez ca dupa bunici nu s-a facut nici o succesiune, doar dupa mama mea(unde am fost mostenitori tata, eu si fratele- insa aici a fost simplu ca a intrat casa care era cu uzufruct, s-a stins si a fost simplu).
Banuiesc ca ea e mostenitoare directa dupa parintii ei, iar eu si cu fratele, mostenitori dupa mama care din pacate nu mai e printre noi. Dupa bunicul, ultimul decedat inca nu au trecut cele 6 luni.Ar trebui sa mergem la notar eu si fratele sa acceptam succesiunea?
Pentru asemenea scursuri ale societatii care mi-au bagat mama in pamant as fac aproape orice sa nu le mai revina nimic.....daca aceasta e posibil.
Ce ma sfatuiti? ce sa fac in continuare...? Sa accept succesiunea? Sa-i las pe ei sa-si bata capul cu actele....
va rog frumos, orice sfat e bine venit.
Multumesc anticipat
Multumesc frumos pt raspuns; idee este ca noi nu din acest punct de vedere ne gandim la un contract, adica nu suspectam firma colaboratoare de ganduri rele si nu dorim un act asigurator intre parti. NU se pune in discutie colaborarea dintre cele doua firme, ci ne intereseaza in raport cu statul roman.Multumesc
Buna ziua,
Suntem o firma de dezvoltare software ce activam in Romania. Am gasit un colaborator/client, insa nu stim exact care este varianta corecta si legala de lucru cu acesta deoarece e o firma din Statele Unite. Pe scurt, noi ar trebui sa creem software pt aceasta firma dar nu stim daca este necesar vreun contract intre cele doua firme? Legal, trebuie sa urmam vreo procedura aparte? Trebuie sa avem si o alta baza legala de colaborare sau este suficient sa ne fie emise facturi in schimbul produsului? Va multumesc anticipat pt raspunsuri
Multumesc de raspuns, dar poate nu m-am exprimat eu corect, nu imi trebuie mie banii, sau noua, dar as vrea sa stiu daca acei bani se pot redirectiona spre acel azil ca sa nu mai achitam noi diferente.
Va multumesc foarte frumos pt raspunsul prompt si explicit. Indraznesc cu o alta intrebare care nu stiu daca nu cumva depaseste aria d-voastra de lucru, si totusi....intre timp am aflat suma minima necesara internarii la camin a bunicului, si anume 600ron; pensia bunicului este compusa din pensie de drept(350ron) si pensie de insotitor de (700ron) pot fi luate ambele in calcul de catre institutia de batrani, sau cea de intretinere va fi anulata in momentul in care va fi internat? Intreb pt ca astfel ar fi sau nu o diferenta de achitat. Iar daca bunicul nu vrea sa se interneze, se considera abuz chiar daca il ducem?
Va multumesc frumos,