Tipic pare-se neamului romanesc sa se muste pt avere..din pacate m-am trezit intr-o astfel de situatie si doresc sa o rezolv cat mai rapid si putin costisitor posibil. Situatie : bunicii mei(sot-sotie), 2 fiice(mama si matusa), cade bunica la pat, orbeste bunicul, matusa "se spala pe maini" de orice responsabilitate morala, drept urmare parintii mei se muta cu bunicii pentru a-i ajuta; dupa 6 ani de chin, se stinge bunica, la un an dupa ea, se stinge mama mea de cancer, dupa 7 luni...bunicul. Din tot calvarul asta ramane doar tatal meu care a avut grija de socru pana in ultima clipa. In perioada de intretinere ai mei nu au stiut exact ce ii asteapta si au facut intr-adevar intretinere insa doar pe casa batrneasca si anexe, nu si pe terenuri, vita de vie etc.
Desigur, acum dupa ce tot ce a fost mai greu, fiica care a stat linistita in toti acesti ani(respectiv matusa mea, sora mamei decedate) s-a trezit ca isi vrea partea de "avere". Mi se pare normal nu?
Ce pot eu face acum? Ce ii revine legal ei? Mentionez ca dupa bunici nu s-a facut nici o succesiune, doar dupa mama mea(unde am fost mostenitori tata, eu si fratele- insa aici a fost simplu ca a intrat casa care era cu uzufruct, s-a stins si a fost simplu).
Banuiesc ca ea e mostenitoare directa dupa parintii ei, iar eu si cu fratele, mostenitori dupa mama care din pacate nu mai e printre noi. Dupa bunicul, ultimul decedat inca nu au trecut cele 6 luni.Ar trebui sa mergem la notar eu si fratele sa acceptam succesiunea?
Pentru asemenea scursuri ale societatii care mi-au bagat mama in pamant as fac aproape orice sa nu le mai revina nimic.....daca aceasta e posibil.
Ce ma sfatuiti? ce sa fac in continuare...? Sa accept succesiunea? Sa-i las pe ei sa-si bata capul cu actele....
va rog frumos, orice sfat e bine venit.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns:
mikydutza01 , utilizator
12:58, 8 Iunie 2011