avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

salut!
ieri am fost la notar pentru stabilirea succesiunii...dupa bunica mea care a murit acum 6ani....acum 4ani a murit si mama mea.
matusa mea- sora mamei mele nu are niciun copil. eu am un frate...va intreb:
1.tata meu are dreptul la ceva din averea bunicii mele din partea mamei?
2. daca bunicul sufera de parchinson poate semna acte notariale?
Cel mai recent răspuns: vmandrei , utilizator 01:46, 26 Iulie 2010
Ati fost ieri la notar si acesta nu v-a raspuns la aceste intrebari?

Tatal dvs. nu are nici un drept la mostenirea bunicii.
Are insa drept la mostenirea mamei dvs., daca la data decesului ei erau casatoriti, nu ati mentionat acest lucru. Daca nu erau casatoriti, nu are drept nici la mostenirea mamei dvs.

Nu stiu ce inseamna boala Parkinson, ce implicatii are, dar, in urma stabilirii discernamantului la Institutul de medicina legala, se constata ca nu are, se numeste un curator de catre autoritatea tutelara si nu veti putea dezbate succesiunea dupa bunica decat in instanta.
am fost la notar pentru ca sotul matusii mele din partea mamei a initiat succesiunea....acolo tata, care era casatorit cu mama in momentul mortii bunicii mele si al mamei mele , m=a pus pe mine si pe fratele meu sa renunt la mostenire in favoarea matusii mele...pornind de la ideea ca el renunta si este imposibil ca noi sa beneficiem de partea nostra in situatia in care el renunta in favoarea matusii mele=noi trei-adica eu ,fratele meu si tata fiind o singura parte.....
.am plecat de la notar cu nervi..si nu sunt lamurit nici acum dk este legal ceea ce au facut....in plus sotul matusii mele nefiind rude nu avea ce cauta in acea intalnire, si de aici am dubii in ceea ce priveste corectitudinea procedurii
buna ziua.
in primul rand trebuie sa cereti informatii inainte de ava adresa notarului public.
la succesiunea bunicii au vocatie succesorala : sotul dansei, deci bunicul , si cele doua fiice, respectiv mama dvs. si matusa, sora dansei .
intrucat mama dvs. a decedat, dvs. si fratele dvs. aveti vocatie succesorala la succesiunea bunicii, prin reprezentarea mamei dvs.

la succesiunea mamei dvs. au vocatie succesorala : tatal dvs. si dvs., impreuna cu fratele dvs.

foarte rau daca ati renuntat la succesiunea dupa bunica !!
insa nu este tarziu, in termen de 6 luni puteti rectifica actul de renuntare , daca considerati ca ati fost pacaliti .
MULTUMESC TARE MULT PENTRU RASPUNSURI!
INCEP SA MA LUMINEZ..INSA TOT NU MI-E CLAR:
TATAL MEU AVEA PARTE IN MASA SUCCESORALA A BUNICII DUPA MAMA?IN CAZUL IN CARE AVEA- FAPTUL CA EL ARENUNTAT IN FAVOAREA MATUSII MELE , NE OBLIGA PE NOI COPIII SA RENUNTAM SI NOI?
DE CE SPUNETI CA AM FACUT FOARTE RAU RENUNTAND - CE SE POATE INTAMPLA?
in nici un caz tatal dvs. nu avea vocatie la succesiunea bunicii dvs. , astfel incat nu inteleg la ce anumue spuneti ca a renuntat ??
poate ca a renuntat la cota sa parte din succesiunea dupa mama dvs.
dar renuntarea nu s eface in favorem , ci profita celorlalti succesori . astfel ca nua vea cum sa renunte in favoarea matusii dvs. !!!!!!!

am spus ca ar fi foarte rau daca ati renuntat , in sensul ca v-ati pierdut dreptul la succesiune prin renuntare. nu se poate intampla nimic, doar ca nu veti mai beneficia de cota parte din succesiunea la care aveati vocatie succesorala .

Alte discuții în legătură

Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire in favoarea fratelui sau a parintelui supravietuitor se poate face doar pentru un anumit procent/un anumit bun (teren, casa, etc) din partea ce imi revine? alexmanu2012 alexmanu2012 Speta este urmatoarea: In urma decesului tatalui au ramas pentru dezbaterea mostenirii mama si cei trei fii. Doi dintre frati doresc renuntarea la mostenire ... (vezi toată discuția)