avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme de mostenire

Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din indiviziune. Eu nu am dezbatut succesiunea dupa tata .Mama tatalui (bunica ) a decedat si ea ulterior tatalui meu.
Au ramas fratii sai si eu.
Dupa bunica nu s-a dezbatut mostenirea.

Unul dintre fratii sai doreste ca ceilalti frati si eu sa-i cedam partea noastra pentru intreaga mostenire inclusiv pentru cea cuprinsa in certificatul dupa tatal lor(bunic).

Care sunt pasii de urmat si care este modalitatea prin care noi putem renunta, .

Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 09:39, 20 Ianuarie 2012
Dezbateti succesiunile. Trebuie facute succesiv si competent este notarul de pe raza judecatoriei unde ultimul defunct (cel decedat ultimul) a avut domiciliu.
Buna ziua,
ma adresez dumneavoastra cu speranta ca ma veti putea indruma corect.
Sotul meu a decedat acum 22 ani,in decembrie 1989.La data decesului eram casatorita cu el si avem o fata,acum in virsta de 25 ani.. Sotul meu are 2 surori . La data decesului sotului meu parintii sotului erau in viata.Socrul meu a decedat acum 6 ani,soacra mea fiind inca in viata. Soacra mea doreste sa deschida succesiunea dupa sotul ei. Am urmatoartea intrebare: la mostenire in locul fiului lor decedat vin eu si fiica mea? sau doar fiica mea alaturi de cele 2 matusi ale ei si de bunica ei? Cum aflu ce bunuri sint supuse dezbaterii succesiunii? Noi intentionam sa dam renuntare daca doar casa de la tara este bunul supus mostenirii dar daca dupa ce eu si fiica mea dam renuntare ei mai pot face un alt act si sa imparta si alte bunuri ,respectiv terenuri pe care sa le imparta intre ei?
Sa le solicit un certificat de rol agricol?
Declaratia de renuntare la succesiune o putem face la orice notar? Sau in situatia in care s-a deschis succesiunea la un anumit notar trebuie sa merg la acela pt a da aceasta declaratie?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat .
In primul rand, trebuie sa vedeti daca succesiunea dupa socrul dvs s a dezbatut deja. termenul de optiune succesorala de 6 luni a trecut demult, si este posibil ca fiica dvs sa fi fost declarata renuntatoare la mostenire in conditiile art.700 pe vechiul Cod, caci mostenirile sotului si socrului se dezbat pe vechiul Cod. In mod normal la mostenirea socrului numai fiica dvs ar avea vocatie succesorala ca vine prin reprezentare, tatal ei diind predecedat. Apoi dezbateti si dupa sotul dvs succesiunea unde veniti amandoua la mostenire. Insa atentie la cele doua mosteniri se plateste impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale pentru ca au decedat de mai bine de 2 ani. Declaratia de renuntare la succesiune se poate face la orice notar din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta ... myinfo myinfo Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta cu care am avut o fiica. Cum locuiesc in strainatate, toate demersurile le-am facut la ... (vezi toată discuția)
Dovedire calitate de mostenitor pentru dezbatere succesiune SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Tatal meu impreuna cu cei 3 frati ai sai la data de 25.12.2016, cand acesta a decedat, erau in faza de strangere documente in vederea deschiderii ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)