avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovedire calitate de mostenitor pentru dezbatere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovedire calitate de mostenitor pentru dezbatere succesiune

Buna ziua,

Tatal meu impreuna cu cei 3 frati ai sai la data de 25.12.2016, cand acesta a decedat, erau in faza de strangere documente in vederea deschiderii succesiunii dupa parintii lor .
Zilele trecute am aflat ca fratii lui au fost chemati la notar sa dea declaratie de acceptare a succesiunii fara sa ne cheme si pe mine (unica fiica) si mama mea. Noi nu trebuie sa dam aceasta declaratie? Cum putem participa, eu si mama mea, la aceasta succesiune daca nu ne anunta nimeni?
Mentionez ca eu si mama nu am deschis inca succesiunea in urma decesului tatalui meu. Este nevoie sa obtinem un certificat de calitate de mostenitor ca sa putem participa la succesiunea dupa bunici?

Va multumesc anticipat pentru orice informatie oferita.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 20:50, 26 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Mergeti la notarul respectiv cu actele care va dovedesc calitatea de mostenitori ai tatalui/sotului si solicitati sa se ia act ca acceptati acea mostenire.
va trebui sa avet:
cerificatul de nastere si deces al tatalui/sotului
Certificatul de nastere, casatorie si C.I fiica
certificat de casatorie si c.i mama.
Si daca nu avem acum banii necesari achitarii taxelor pentru succesiune, vom fi dezmostenite? Partea noastra va fi impartita intre fratii tatalui ramasi in viata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama dvs. nu are ce cauta la dezbaterea succesiunii bunicilor (parintii tatalui). La aceasta, participati doar dvs. in reprezentarea tatalui decedat. Deci, alaturi de fratii tatalui, in locul acestuia, veti dezbate dvs. succesiunea dupa bunicii paterni. Taxele nu sunt asa de mari ... nu stiu de unde gogorita asta ca ar fi vorba de niste sume prohibitive.
Cat despre succesiunea dupa tatal dvs., dezbaterea ei nu are nici o legatura cu dezbaterea succesiunilor dupa bunici. Puteti sa dati declaratii de acceptare si dvs. si mama apoi sa o dezbateti cand vreti/puteti. Nu aveti nevoie de certificat de calitate dupa tata ca sa participati la dezbaterea succesiunii dupa bunici.
Faptul ca nu aveti bani pentru faimoasele taxe, nu va dezmosteneste. Insa din ce mosteniti, puteti achita taxele :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunica, bunic decedat, fiul lor unic (deci tata'meu) decedat illi illi buna ziua, as dori sa ma informez in legatura cu succesiunea dupa bunica din partea tatalui meu (bunic decedat) tata a decedat (fiu unic) anul trecut, nici ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune după bunici, situație foarte complicată. vă rog frumos să mă lămuriți Popescu Lavinia Popescu Lavinia Buna ziua, Bunica mea a decedat in februarie anul acesta si trebuie sa facem succesiunea dupa ea, cât si după bunic, decedat acum 16 ani. A fost unchiul meu ... (vezi toată discuția)