avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

salut!
ieri am fost la notar pentru stabilirea succesiunii...dupa bunica mea care a murit acum 6ani....acum 4ani a murit si mama mea.
matusa mea- sora mamei mele nu are niciun copil. eu am un frate...va intreb:
1.tata meu are dreptul la ceva din averea bunicii mele din partea mamei?
2. daca bunicul sufera de parchinson poate semna acte notariale?
Cel mai recent răspuns: vmandrei , utilizator 01:46, 26 Iulie 2010
SUCCESIUNEA DUPA MAMA S-A FACUT ACUM 2ANI FARA CA SUCCESIUNEA DUPA BUNICA MOARTA MAI INAINTE SA SE FI FACUT...DECI MASA SUCCESORALA A MAMEI A FOST INCOMPLETA....
ACUM AM FOST LA NOTAR PENTRU SUCCESIUNEA DUPA BUNICA DINSPRE MAMA- IAR TATA A SPUS CA RENUNTA IN FAVOAREAMATUSII....NOTARUL A SPUS CA NU POATE RENUNTA DE UNUL SINGUR, CA SUNTEM OBIGATI SI NOI CEI 2 BAIETI SA RENUNTAM DK TATA O FACE...ASTFEL, NOTARUL A ZIS CA NOI 3 SUNTEM O PARTE COMPACTA-CARE TREBUIE SA ACTIONEZE UNITAR- ADICA SA RENUNTAM TOTI, NEEXISTAND POSIBILITATEA DE A RENUNTA NUMAI TATAL MEU...
CU ALTE CUVINTE TATA NE-A MANIPULAT OBIGANDU-NE SA SEMNAM, INVOCAND ACEST FAPT?
OARE CAT A DAT NOTARULUI PENTRU ASTA?
Nu mai scrieti cu litere mari, este foarte greu de urmarit mesajul dvs.
Mergeti inapoi maine la notar si retractati renuntarea la mostenire, ce inseamna asta?

Inca nu se intelege clar ce se dezbate, o fi un supliment la certificatul de mostenitor?
1.Daca succesiunea dupa mama dvs s-a finalizat si sunteti cu totii mostenitori - fac aceacta mentiune pentru ca nu a-ti scris nimic in sensul asta, adica nu a renuntat nimeni, atunci nu se mai poate renunta ulterior la succesiune in situatia in care se suplimenteaza masa succeorala.
2. Daca mama dvs a decedat dupa bunica dvs atunci cursul firesc este ca mama si matusa sa o mosteneasca pe mama lor, dupa care dvs nu trebuie decat sa suplimentati masa succesorala cu cota ce ii revine - in momentul acesta mama dvs vine la mostenire in calitate de fiica predecedata, considerand ca daca ar fi dezbatut succesiunea imediat dupa decesul ei fiica, respectiv mama dvs era in viata si venea personal sa culeaga bunul. Mostenitorii mamei dvs vor fi intotdeauna cei mentionati in primul certificat de mostenitor, indiferent cu cate bunuri se suplimenteaza masa succeorala.
Au trecut aproape 2 luni si eu nu am primit inca nici un document in urma "vizitei mele la notar. nu am nimic prin care sa dovedesc ca am renuntat la mostnire...in schimb lucrurile se inrautatesc pe zi ce trece...unchiul probabil l-a pus si pe bunicul sa renunte in favoarea matusii , astfel incat sa detina impreuna toata casa...cred ca urmeaza testament reciproc si moartea celor 2-bunicul si matusa mea....dupa bataile pe care acestia le primesc nu m-ar mira!
daca poate sa-mi spuna cineva sigur si cu mai multe amanunte cum pot sa modifica aceasta renuntare la mostenirea din partea bunicii??
cui trebuie sa ma adresez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire in favoarea fratelui sau a parintelui supravietuitor se poate face doar pentru un anumit procent/un anumit bun (teren, casa, etc) din partea ce imi revine? alexmanu2012 alexmanu2012 Speta este urmatoarea: In urma decesului tatalui au ramas pentru dezbaterea mostenirii mama si cei trei fii. Doi dintre frati doresc renuntarea la mostenire ... (vezi toată discuția)
Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)