Un salariat cu vechime de munca la o casa de amanet poate renunta la contractul de munca si lucra in continuare ca pfa?Daca da, ce cod CAEN ar trebui sa utilizeze la infiintarea pfa ului?In prezent el lucreaza ca salariat (studii medii) - COR 421401- amanetar.
Va multumesc
Mercic de mesaj....Nu stiu daca ne gandim la acelasi lucru dar mi au trecut si mie prin minte diverse solutii....Dar nu prea mi se pare normal sa ma folosesc de ele...Cred ca temperamentul meu un pic cam patimas ma face uneori sa am accese de revolta la adresa unor impuneri pe care eu le consider injuste..Sau nu le inteleg eu cum trebuie....Gasesc multe lucruri anapoda in legislatie...Sau cel putin asa imi pare mie...Mi a venit acum in minte legea 656/2002 cred -referitoare la ONPCSB....Asta ma obliga sa fac eu niste raportari...asa...ca vrea statul...si neremunerata..#-o..Pana si vechea securitate isi platea informatorii..:))...
Merci ca ma suportati....
Ma tem ca angajatorul ar putea fi sanctionat de ITM pentru ca eu nu imi efectuez concediul de odihna conform Codului Muncii....Cred ca aveti dreptate...In cazul in care eu as avea o intelegere scrisa cu angajatorul nu ar trebui sa mai existe pb asta...Dar...Vreau sa beneficiez de acest drept in bani....Adica...Sa adaug suma aferenta concediului neefectuat la salariu brut , sa mi calculez bine'teles retinerile aferente si suma sa fie deductibila pt.societate...adica tratata ca un venit salarial...
daca tot e un drept ce rezulta din CIM.
Ce ziceti?
Oricum...m ati facut sa vad lucrurile si din alta perspectiva...
Multumesc mult de raspunsuri...
Eu cred ca exista...In primul rand,reglementarea asta tembela nu e constitutionala...Si sunt convinsa ca as avea castig de cauza in orice instanta...Dar...nu vreau sa ajung cu ITM ul prin tribunale intr-un proces in care ar fi implicat si angajatorul meu care de fapt nu are nici o vina...
Chestia cu relaxarea a fost cool...Esti dragut...:)..Nu mi a trecut vreodata prin minte ca guvernatii nostri minunati s-au gandit ei asa...cand concepeau Codul Muncii... la cat de rau ma uzez eu singura de capu' meu...:D
Mercic pt raspuns..
Codul Muncii ma obliga sa efectuez concediu de odihna.Eu nu vreau.Si nu inteleg de ce nu pot renunta la un drept al meu.Exista cale legala prin care sa nu il efectuez si prin care sa mi fie platit de societate, in conditiile in care si eu si angajatorul meu suntem de acord cu neefectuarea acestui concediu?