Tatal meu are un salar de 1700 ron lucreaza la stat si din salarul asta ii opresc 1/3 proprirea si de aici isi plateste si el rata lui de 1125 ron.....am inteles de la tata ca lui ii opreste 1/3 din salar si asta o va face pana se astupa debitul de 16000 ron....iar pe celalalt la care sa pus tata girant ii opreste descoperirea de card de 4000 ron dupa ce achita descoperirea apoi da si el pentru debitul de 16000 ron.
Nu inteleg de ce executorul i-a spus: "Ca asta e legea" unde apre un cont unde pune el bani indiferent ca e rata sau ca sunt bani trimisi de la cineva din afara pe numele lui ei ii sustrag din cont? au voie dupa ce ca are proprire pe salar.... !!??
Va multumesc si imi cer scuze pentru exprimarea mea.!
Tatalui meu i s-a facut proprire pe salar din cauza girari unui coleg....ii opresc lunar cate 380 ron lunar ( suma debitului este de 16000 ron) acesta facandu-se la banca transilvania.....acum problema este ca dupa ce ca are proprire pe salar iau sustras rata lui pe care o are la BRD de 1125 ron....iau sustras doar rata pe luna decembrie.
Intrebarea mea este: Are voie executorul de la banca transilvania sa-i sustraga si rata pe care el o are la o alta banca dupa ce ca are proprire pe salar pt astuparea acelui debit de 16000 ron!? Nu este un abuz?
Va multumesc!
Directorul BT de la scursala de Nord Focsani a venit cu Titlu executoriu la locul meu de munca si l-a depus la compartimentul financiar in data de 10.11.2010 . Tot aici in Titlu specifica ca sa mi se aduca la cunostinta in termen de 15 zile de la emitea acestui Titlu . Statele de plata pe luna octombrie erau deja facute iar pe fluturasul de salariu nu figurez cu retineri in urma Titlului executoriu bancar. Incepind cu data de 15.11.2010 contul meu este restrictionat si acum, neavind posibilitatea sa ridic salariul sa-mi platesc ratele si prestarile de servicii( Electrica, UPC, consulul de apa, s.a ) . Am facut sesizare la OPC Focsani cu data de 18.11.2010 atasind toate chitantele de la bancomatele BT care aveau inscrise ,,Contul dumneavoastra a fost restrictionat,, In data de 16 11.2010 am fost la banca si a zis acest director ca am proprire pe salariu si ca pot ridica diferenta de bani, ceea ce nu a rezultat sub nicio forma.
Aceasta problema mi se trage de la girarea unui coleg care a iesit cu Ordonanta la pensie. Acest coleg are pensie militara de 1400 de lei si este privat cu un magazin mixt in localitatea Plenita la 45 km de Craiova.
Executorul bancar s-a indreptat direct spre mine datorita faptului ca am salariul tot la BT si nu au facut toate procedurile de executare a creditorului.
Pot sa dau in judecata BT si sa cer despagubire financiara si cam cit este maximum deorece in aceasta perioada fac tratament pentru hipertensiune arteriala recomandat de medicul de familie incepind cu data de 15.11.2010?
Pot sa atac in instanta Titlul executoriu efectuat impotriva mea si nu a imprumutatntului?
Astept un raspuns. Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Directorul BT de la scursala de Nord Focsani a venit cu Titlu executoriu la locul meu de munca si l-a depus la compartimentul financiar in data de 10.11.2010 . Tot aici in Titlu specifica ca sa mi se aduca la cunostinta in termen de 15 zile de la emitea acestui Titlu . Statele de plata pe luna octombrie erau deja facute iar pe fluturasul de salariu nu figurez cu retineri in urma Titlului executoriu bancar. Incepind cu data de 15.11.2010 contul meu este restrictionat si acum, neavind posibilitatea sa ridic salariul sa-mi platesc ratele si prestarile de servicii( Electrica, UPC, consulul de apa, s.a ) . Am facut sesizare la OPC Focsani cu data de 18.11.2010 atasind toate chitantele de la bancomatele BT care aveau inscrise ,,Contul dumneavoastra a fost restrictionat,, In data de 16 11.2010 am fost la banca si a zis acest director ca am proprire pe salariu si ca pot ridica diferenta de bani, ceea ce nu a rezultat sub nicio forma.
Aceasta problema mi se trage de la girarea unui coleg care a iesit cu Ordonanta la pensie. Acest coleg are pensie militara de 1400 de lei si este privat cu un magazin mixt in localitatea Plenita la 45 km de Craiova.
Executorul bancar s-a indreptat direct spre mine datorita faptului ca am salariul tot la BT si nu au facut toate procedurile de executare a creditorului.
Pot sa dau in judecata BT si sa cer despagubire financiara si cam cit este maximum deorece in aceasta perioada fac tratament pentru hipertensiune arteriala recomandat de medicul de familie incepind cu data de 15.11.2010?
Pot sa atac in instanta Titlul executoriu efectuat impotriva mea si nu a imprumutatntului?
Astept un raspuns. Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
...Tatal meu lucreaza in cadrul armatei si a vrut sa-si ajute un coleg punandu-se girant ( imprumutul facandu-se la banca transilvania). Colegul lui a iesit cu ordonanta acum 2 ani avand de atunci in colo o pensie de 1.400 lei, el nu a mai achitat rata de loc iar lui tata ii venea somatie acasa....iar in luna noiembrie 2010 tatal meu nu putea sa-si ridice salariul ( de la banca transilvania), ii blocase contul....ratele lui in valoare de 1.100 lei nu a reusit sa le mai plateasca.....a aflat intre timp ca firma de asigurare a achitat bancii imprumutul iar acum ii face proptire pe salar de pe data de 15.12.2010....iar lui ia blocat contul ( salarul) din luna noiembrie. este corect asa ceva.....sa nu mai poata ridica nici un banut ramas din salarul lui, nu se numeste abuz?
Ce credeti ca este de facut pt ca el sa nu mai platesca, deoarece cel pe care la girat are pensie militara?