Apropos de Legea 31/90,
- din pacate ptr. mine #-o, legea nu spune si ce inseamna majoritatea absoluta - adica raspunsul la intrebarea pe care am formulat-o !
Intre timp am mai "cetit "si am descoperit ca majoritatea absoluta este asa cum spune colegul, adica jumatate plus unul ! - dar,
in interpretarea mea, a ceea ce Legea 31/90 spune totusi de asta data;) ,
jumatatate plus 1 pentru SRL-uri inseamna indeplinirea cumulativa a "jumatate plus unul"
si in ceea ce priveste nr. asociatilor si a nr. de parti sociale !
Citez din Lg. 31/90 :
"Art. 192. - (1) Adunarea generala decide prin votul reprezentând majoritatea absoluta a asociatilor si a partilor sociale, în afara de cazul când în actul constitutiv se prevede altfel. "
Astfel incat, in cazul dat ( 3 asociati , cu nr. egal de parti sociale), majoritatea absoluta nu este indeplinita decat cu toti trei impreuna ! Dixit !
Oricum, multumesc colegului care mi-a dat totusi niste elemente !
Sunteti amabili,
am urmatoarea situatie : SRL cu 3 asociati, cu participare egala la capitalul social.
Conform actului constitutiv in cauza, prin votul majoritatii absolute, se pot lua hotarari de modificare a actului constitutiv.
Din cate stiu eu - va rog sa-mi confirmati/infirmati - majoritate absoluta inseamna jumatate plus 1.
Dar "majoritatea" la SRL-uri se refera la partile sociale numai, sau, si la partile sociale si la asociati cumulativ ?
Ce inseamna, dupa parerea dvs., majoritate absoluta in cazul dat ?
Pot considera ca este suficient votul a doi dintre asociati, ptr a avea majoritatea absoluta?
Va multumesc.
Banuiam ca sunteti intr-o situatie de genul acesta.
Parerea mea este ca este cu atat mai bine ptr dvs cu cat puteti avea dovezi ptr ceea ce prestati. In principal acte, chitante, martori.
Exagerand poate(!?), cred ca eu as face un fel de registru lunar in care as pune pe hartie tot ce prestez si as cere semnatura de confirmare - tot lunar!
Nu e de neglijat si crearea, mentinerea unui climat de buna cooperare, explicandu-ise ca tot sunteti ''legati'' la cursa lunga, de ce nu s-ar face totul si intr-o maniera civilizata ? ! - daca aveti cu cine !:D . Oricum beneficiati din start de o prezumtie de corectitudine si seriozitate avand in vedere perioada lunga ptr care deja ati prestat ! Sper sa merite ! Inspiratia cea buna !
"Atacul " poate veni numai pe fondul dreptului, adica din nerespectarea obligatiei asumate de dvs(debitorul) prin contract.
Obligatia de intretinere este indivizibila , deci este considerata indeplinita daca este executata integral fata de toti(ambii) creditori, in speta si fata de sotia ramasa in viata.
In cazul neexecutarii obligatiei asumate, datorita caracterului alimentar al prestatiei , care trebuie exercitata in mod succesiv , in general termenele stipulate ptr executare au caracter esential , debitorul fiind de drept in intarziere (art.1079 C.Civil ), astfel incat in caz de neexecutare , creditorul poate cere rezolutiunea contractului , fara a se putea da debitorului , termen de gratie ptr plata.
In aceleasi conditii , datorita caracterului patrimonial al actiunii in rezolutiunea contractului, dreptul la aceasta actiune se transmite asupra mostenitorilor , care il pot exercita in cadrul termenului de prescriptie - 3 ani - de la data exigibilitatii fiecarei rate datorate (termen valabil si ptr prescriptia dr. la actiune in cererea debitorului insusi).
Iar daca neexecutarea este determinata de culpa creditorului ( in speta -sotia) - care refuza nejustificat primirea intretinerii , conduita capricioasa , etc , urmeaza sa faceti dovada acestor fapte culpabile ale debitoarei si actiunea in rezolutiunea contractului va fi respinsa .
Am o prietena care e insarcinata destul de avansat, problema fiind ca nu are platite asigurarile sociale de si mai mult timp, nefiind angajata ! :((
Ce stiu eu este ca trebuie sa cotizezi min. 12 luni anterior nasterii ptr a beneficia de ajutor de la stat ptr cresterea copilului .
Rugamintea mea este puteti sa-mi dati o solutie, exista vreo posibilitate ptr a-si plati retroactiv asigurarile, ca sa beneficieze de indemnizatia aceea de crestere copil ?:-/
Mii de multumiri anticipate ptr binevoitorul/area care imi raspunde !:(
Am o prietena care e insarcinata destul de avansat, problema fiind ca nu are platite asigurarile sociale de si mai mult timp, nefiind angajata ! :((
Ce stiu eu este ca trebuie sa cotizezi min. 12 luni anterior nasterii ptr a beneficia de ajutor de la stat ptr cresterea copilului .
Rugamintea mea este puteti sa-mi dati o solutie, exista vreo posibilitate ptr a-si plati retroactiv asigurarile, ca sa beneficieze de indemnizatia aceea de crestere copil ?:-/
Mii de multumiri anticipate ptr binevoitorul/area care imi raspunde !:(