avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Majoritate absoluta ? Urgent !
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Majoritate absoluta ? Urgent !

Sunteti amabili,
am urmatoarea situatie : SRL cu 3 asociati, cu participare egala la capitalul social.

Conform actului constitutiv in cauza, prin votul majoritatii absolute, se pot lua hotarari de modificare a actului constitutiv.

Din cate stiu eu - va rog sa-mi confirmati/infirmati - majoritate absoluta inseamna jumatate plus 1.
Dar "majoritatea" la SRL-uri se refera la partile sociale numai, sau, si la partile sociale si la asociati cumulativ ?
Ce inseamna, dupa parerea dvs., majoritate absoluta in cazul dat ?

Pot considera ca este suficient votul a doi dintre asociati, ptr a avea majoritatea absoluta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lipi , utilizator 14:52, 14 August 2006
daca ai 2 voturi din 3 adica 66% ia hotararile linistit(a).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majoritate absoluta in srl - definitie? vlad_a_anca vlad_a_anca ce se intelege mai exact prin majoritate absoluta, in cazul unui SRL, avand in vedere ca legislatia nu prevede o definitie decat in cazul SA-urilor si in ... (vezi toată discuția)
Majorare de capital avas avas Buna ziua , La un SRL cu ce fel de majoritate se poate face majorare de capital? Multumesc (vezi toată discuția)
Neintelegeri aga ContSters56278 ContSters56278 Daca la AGA unui SRL cu 2 asociati (un asociat are 70% celalalt are 30% din capitalul social) cel cu 30 % nu semneaza hotararea,iar statutulprevede ca acestea ... (vezi toată discuția)