avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Activitate office_fonduri

Activitate office_fonduri

Răspuns la discuția Finantarea profesiilor liberale
Ei... in sfarsit vorbim aceeasi limba, va multumesc pentru deschiderea dvs. explicita vis a vis de experientele de pana acum. Pot spune, ca va inteleg foarte bine, tocmai de aceea entuziasmul meu se datoreaza faptului ca aceste profesii nu mai sunt privite doar dpdv al inregistrarilor contabile. Intervine factorul uman in analiza, calitatea profesionistului, acesta este cel caruia i se acorda importanta si nu doar formei de inregistrare ca liber profesionist. Va inteleg experienta si de asta aveam nevoie, sa stiu cum va fi privita "propunerea". Este foarte adevarat ca in abordarile mele cu aceste doua domenii legal si medical am simtit un zid, daca inteleg de unde vine si care sunt asteptarile ma va ajuta sa stiu exact ce trebuie sa fac. In cele mai multe cazuri cand sun un avocat ma lovesc de un refuz pe care l-as cataloga rece si secret, nu intelegeam respingerea. Ca vanzator stiu sa accept refuzul, insa atunci cand acesta vine fara explicatii, cu temere umbrita de aroganta, naste confuzie. Tocmai acesta este scopul topicului. Prin povestea dvs. ati pus punctul pe i. Mi-ar placea sa cred ca cei care vor aborda aceste profesii liberale vor fi ei insisi niste profesionisti.
Răspuns la discuția Finantarea profesiilor liberale
Ce doresc cu acest topic? Hm... cu siguranta nu m-am facut bine inteleasa daca vorbiti de nasterea de suspiciuni intre "utilizatori". Din punctul meu de vedere este un sondaj vis a vis de sustinerea acelor profesii liberale (legal si medical), daca se doreste sustinere sau e doar impresia "economistilor" ca au nevoie. In fine daca deranjeaza atat de mult si daca nu ne putem rupe de a acuza, uitati topicul sau stergeti-l. Mi-e indiferent.
Aceeasi problema pe care o intalnesc mereu. "A nu vedea padurea din cauza copacilor!"
Nu propun si nu aprob. Cunoasterea pietei, pareri, asteptari....toate acestea pentru aprofundare si dezvoltare personala. Sunt dezamagita, nu era tocmai ce asteptam, poate chiar nu are nevoie nimeni de nimic.
In cazul asta este perfect.
Multumesc pentru suport.
alexandra60 a scris:

In 2007 am luat un credit in CHF la sfatul unei cunostinte lucrator la o banca si cu ce m-a asigurat cea care mi-a facut creditul ca este posibil ca francul sa scada dar poate sa creasca dar foarte putin, iar eu disperata pentru ca aveam nevoie de o suma mare pentru ca sa renovez casa, fara sa fac un lux decat strictul necesar am luat un credit in CHF in valoare de 40000 ron din care 10000 am inchis un alt credit, cand am luat acest credit lucram si aveam salariul de 1200 si ca sa obtin creditul aveam nevoie de codebitor si am pus pe copilul meu. La inceput rata era de 650 ron echivalentul in CHF iar acum a juns rata la 1000 ron. Anul trecut am fost obligata sa fac o reesalonare de catre banca pt ca am avut restanta 1000 ron si nu am avut banii sa platesc , acum am restanta 4500 ron (transformati in franci) desi am platit in fiecare luna intre 500 si 800 de ron. Eu acum sunt pensionara de 2 ani cu pensie mica si acum o alta banca mi-a facut proprire si eu m-ai i-au pensie 600 ron, pensia este de 900 ron ma ajuta copulul cu salariul lui dar nu ne ajung sa traim si sa platim
Banca banpost ma forteaza sa dau banii restanta si eu nu am , ma forteaza sa pun apartamentul impoteca si eu nu vreau asta imi este teama sa nu raman fara casa, CE POT SA FAC SA ACHIT SAU SA SCAP DE ACESTI CAMATARI NU MAI POT, SUPRAVIETUIESC CU EXTRAVERALE.
va multumesc
ASTEPT UNRNENT RASPUNS



Intradevar creditele luate in CHF in anii 2007 - 2008 nu au fost o alegere tocmai buna, aceasta moneda s-a apreciat foarte mult facand ca aceste credite sa devina un calvar. Sub nicio forma nu trebuie pusa ipoteca acum. Tocmai aceasta insistenta a lor arata faptul ca nu au siguranta. Cand spuneti "ma forteaza" la ce va referiti? Cum va forteaza? Au deschis procedura de executare silita?
De anul acesta ocupatia mea de baza este aceea ce a propune si aproba facilitati de credit profesiilor liberale. Dintre acestea facad parte domeniile legal si medical. In sfarsit s-a observat ca aceste doua domenii sunt demne de finantat (sustinut), siguranta fiind data tocmai de faptul ca niciun doctor sau notar, avocat, lichidator nu-si va schimba domeniul peste noapte. Prin urmare, intr-o economie "delicata" aceste profesii gasesc sustinere.
De ce scriu asta acum, aici? Cu siguranta parerile avizate in sensul acesta ma vor ajuta sa aprofundez situatia de fata, sa evaluez cerinta si, nu in ultimul rad, sa inteleg asteptarile. Acest fapt va contribui la dezvoltarea mea profesionala.
Va multumesc si va astept cu pareri. :)
Am de recuperat bani din contracte de achizitie publica chiar din 2008. In randul judecatorilor s-a dat un ordin neoficial ca in caz de executare sa nu se plateasca penalitatile pt ca tot statul ar trebui sa le dea. Stie cineva ceva, este adevarat, sau sunt doar zvonuri? Ideea e ca am muncit pentru stat, nu pe gratis ci am venit cu bani de acasa sa platesc impozitul la facturile emise si neincasate. Oare in felul asta nu au fost puse in "cap" firme?Astept pareri. Si sincer la cate firme sunt in situatia mea....ma gandesc la o petitie.
Multumesc
Societatea care a castigat licitatia :D.....cu siguranta aceasta are....
Răspuns la discuția Cesiune firma
Multumesc mult,

"un specialist in echipamente medicale - cu experienta in intretinerea sau distributia de echipamente medicale", deci pare ciudat la prima vedere, e perfect justificata mentiunea, dupa cum ai spus, vor avea loc reparatii... deci cladirea nu e noua prin urmare poate nici nu e goala,,,, ca sa poti face reparatii trebuie sa o golesti ,,, cine muta aparatura medicala? E nevoie de specialist care sa actiunea privind mutarea aparaturii... fiind o aparatura de specialitate,,, nu o pot lua Dorel si cu Nae... ca reparam spitalul degeaba daca nu o sa mai functioneze nimic....
Daca vrei ciudatenii de pe acolo... (si eu incerc sa licitez) una din ele spune: "pretul minim acceptat" si am pierdut,,,ca deh am cerut prea putini bani.... :((B-)
Discuție Cesiune firma
Buna sa va fie inima!

Se curand m-am angajat, iar conditia a fost aceea in a iesi definitiv din propriul SRL atat ca asociat unic cat si ca administrator.
Intrebarea mea este: care sunt actele necesare si etapele de parcurs. Firma va fi cesionata sotului si mamei, iar sotul va deveni si administrator. Deasemenea firma are si vreo 5000 ron datorii la bugetul de stat, dar are totodata leasing si contracte in derurare. Am inteles ca voi intampina greutati din partea ANAF. Ce este de facut, daca putem plati dat la stat o plateam numai ca eu am inca contracte neincasate din 2009 de la autoritati publice, sincer asta a fost si motivul pentru care am hotarat ca un membru al familiei sa lucreze in alta parte. Am nevoie de ajutor ca daca alta era situatia incasarilor probabil apelam la o firma specializata, deci mi-ati ramas doar voi. Astept cu interes maxim. Multumesc. Spor!