avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Finantarea profesiilor liberale
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Finantarea profesiilor liberale

De anul acesta ocupatia mea de baza este aceea ce a propune si aproba facilitati de credit profesiilor liberale. Dintre acestea facad parte domeniile legal si medical. In sfarsit s-a observat ca aceste doua domenii sunt demne de finantat (sustinut), siguranta fiind data tocmai de faptul ca niciun doctor sau notar, avocat, lichidator nu-si va schimba domeniul peste noapte. Prin urmare, intr-o economie "delicata" aceste profesii gasesc sustinere.
De ce scriu asta acum, aici? Cu siguranta parerile avizate in sensul acesta ma vor ajuta sa aprofundez situatia de fata, sa evaluez cerinta si, nu in ultimul rad, sa inteleg asteptarile. Acest fapt va contribui la dezvoltarea mea profesionala.
Va multumesc si va astept cu pareri. :)
Bun subiect.
Sunt vet si as vrea o finantare pentru a deschide un cabinet veterinar.(si medicina veterinara tot profesie liberala este). Ideea este ca nu pentru rural ci pentru urban pentru animale de companie.-pentru rural sunt finantari nerambursabile mas.312.
Eu caut un imprumut in jur de 6000-8000 de euro.Ideea e ca inca nu am un avans cum cer bancile.
pentru start up care ar fi conditiile?
Poate stie cineva. Multumesc.
Dumneavoastra si propuneti si aprobati facilitati de credit? Nu e putin ciudat? :)

Apoi, mie una nu mi-e clar ce doriti cu acest topic, v-as ruga sa detaliati, mai ales ca deja exista suspiciuni intre utilizatori ca e doar o reclama mascata.
Ce doresc cu acest topic? Hm... cu siguranta nu m-am facut bine inteleasa daca vorbiti de nasterea de suspiciuni intre "utilizatori". Din punctul meu de vedere este un sondaj vis a vis de sustinerea acelor profesii liberale (legal si medical), daca se doreste sustinere sau e doar impresia "economistilor" ca au nevoie. In fine daca deranjeaza atat de mult si daca nu ne putem rupe de a acuza, uitati topicul sau stergeti-l. Mi-e indiferent.
Aceeasi problema pe care o intalnesc mereu. "A nu vedea padurea din cauza copacilor!"
Nu propun si nu aprob. Cunoasterea pietei, pareri, asteptari....toate acestea pentru aprofundare si dezvoltare personala. Sunt dezamagita, nu era tocmai ce asteptam, poate chiar nu are nevoie nimeni de nimic.
In cazul asta este perfect.
Multumesc pentru suport.
Nu e vorba ca nu are nimeni nevoie de nimic, dimpotriva. Dar haideti sa va dau un exemplu de problema reala in acest domeniu: avocatii isi exercita profesia numai in cadrul unor forme de exercitare expres prevazute de lege, intre care nu se regaseste situatia "clasica" a societatilor comerciale. Dintre avocati, un mare numar sunt colaboratori - nu in sensul comun al cuvantului, ci in sensul reglementat de legea de organizare. Ei bine, pentru ei orice tip de relatie cu o banca este un calvar - iar aici va pot spune sigur pentru ca e si cazul meu.
Din ce am vazut, exista multe institutii de credit care au cerinte adaptate pentru avocati, dar numai pentru cei titulari de cabinet individual. In momentul cand am inceput eu sa explic unei functionare ca nu am de unde sa ii aduc ce imi cere ea acolo, a fost total incurcata. A dat zeci de telefoane, m-a lasat sa astept peste o ora, ca sa ma intrebe apoi "pai dumneavoastra de ce nu aveti cabinet?". Lasand deoparte ridicolul intrebarii, pot sa inteleg faptul ca formele in care se exercita profesia de avocat sunt o mica mare necunoscuta, ca e cu totul aiurea sa nu fi nici asemanator PFA-ului dar totusi sa ai cod de identificare fiscala, etc. Ce nu pot sa inteleg este de ce la acordarea unui credit pentru un avocat conteaza doar venitul mentionat in declaratia finala din anul anterior, desi cu totii avem obligatia sa ne tinem contabilitatea la zi. Nici nu mai adaug faptul ca se ia in considerare mai putin de 100% din acel venit, chiar daca in contractul de colaborare exista prevazut un anumit venit garantat a fi obtinut lunar, deci nu mai exista riscul fluctuatiilor in minus.
Asa ca va intreb pe dumneavoastra, daca spuneti ca oferiti servicii pentru avocati: cum v-ati adaptat aceste servicii pentru avocatii colaboratori?

PS: Recent, o colega tot colaborator a fost abordata de cineva sa isi faca un card de credit. Dupa ce initial i se spusese ca nu ii trebuie documente, cand s-a ajuns la faptul ca e avocat colaborator s-a cam terminat fericirea - dintr-o data i se cereau nenumarate acte, majoritatea inexistente. Colac peste pupaza anul trecut a fost si in concediu de crestere a copilului, in care nefiind angajata nu a primit banii de la angajator - alta complicatie de mai bine te lasi pagubas decat sa ceri vreun credit...

PPS: dumneavoastra ati scris "ocupatia mea de baza este aceea ce a propune si aproba facilitati de credit profesiilor liberale". De aici venea intrebarea mea anterioara.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Ei... in sfarsit vorbim aceeasi limba, va multumesc pentru deschiderea dvs. explicita vis a vis de experientele de pana acum. Pot spune, ca va inteleg foarte bine, tocmai de aceea entuziasmul meu se datoreaza faptului ca aceste profesii nu mai sunt privite doar dpdv al inregistrarilor contabile. Intervine factorul uman in analiza, calitatea profesionistului, acesta este cel caruia i se acorda importanta si nu doar formei de inregistrare ca liber profesionist. Va inteleg experienta si de asta aveam nevoie, sa stiu cum va fi privita "propunerea". Este foarte adevarat ca in abordarile mele cu aceste doua domenii legal si medical am simtit un zid, daca inteleg de unde vine si care sunt asteptarile ma va ajuta sa stiu exact ce trebuie sa fac. In cele mai multe cazuri cand sun un avocat ma lovesc de un refuz pe care l-as cataloga rece si secret, nu intelegeam respingerea. Ca vanzator stiu sa accept refuzul, insa atunci cand acesta vine fara explicatii, cu temere umbrita de aroganta, naste confuzie. Tocmai acesta este scopul topicului. Prin povestea dvs. ati pus punctul pe i. Mi-ar placea sa cred ca cei care vor aborda aceste profesii liberale vor fi ei insisi niste profesionisti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Farmacie veterinara Catalina Roxana Catalina Roxana Daca am calificarea de tehnician veterinar , care se incadreaza in categoria profesiilor liberale si detin 90% din capitalul societatii pot obtine autorizatia ... (vezi toată discuția)
Activitatea de intermediere traduceri - se poate si pfa? Raluca_isa Raluca_isa Buna ziua, Am citit in mare toate subiectele (vacanta, plictiseala :D - dar unele chiar mi-au fost de folos!) si nu am vazut ceva legat de acest aspect (imi ... (vezi toată discuția)
Cabinet de avocat caut absolvenÞi de drept pentru colaborare JOB - Cabinet de AVOCAT JOB - Cabinet de AVOCAT [b]CABINET de AVOCAT caut ABSOLVENŢI de DREPT pentru COLABORARE, inclusiv INDRUMARE pe perioada STAGIATURII [/b] [i]Colaborarea se doreşte ca fiind un ... (vezi toată discuția)