avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Activitatea de intermediere traduceri - se poate si ...
Discuție deschisă în Traduceri

Activitatea de intermediere traduceri - se poate si PFA?

Buna ziua,

Am citit in mare toate subiectele (vacanta, plictiseala :D - dar unele chiar mi-au fost de folos!) si nu am vazut ceva legat de acest aspect (imi pare rau daca am deschis un topic inutil, ce a mai fost discutat).
Stiu ca in calitate de traducator, pot lucra ca si PFA pe limbile pe care voi obtine autorizatie. Dar in cazul in care doresc si sa intermediez pe spaniola sau italiana traduceri, trebuie sa imi deschid firma (SC, SRL) sau pot trece si o alta activitate la PFA?
Care ar fi cea mai avantajoasa forma? Si de asemenea, daca vreau sa colaborez separat doar pe o singura limba straina, este nevoie de firma?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:33, 5 Ianuarie 2015
nu.. incheiati doar contract de colaborare cu traducatorii respectivi care la randul lor sunt tot PFA sau chiar firme de traduceri
Dar este legal? Nu este considerata activitate diferita fata de cea de traducere, avand in vedere ca eu nu sunt autorizata pe limbile respective?
Va recomand acest articol:
[ link extern ]
si
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Laura Ciobeica a scris:

Va recomand acest articol:
[ link extern ]
si
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.

Buna ziua,

Va multumesc pentru articol si topicul recomandate.
Cunosteam articolul Janinei, l-am citit cu ceva vreme in urma, insa tocmai de aceea am adresat intrebarea, pt ca as vrea sa lucrez in legalitate (nu sa ma sustrag de la plata taxelor, impozitelor sau sa traduc eu ilegal pe alte limbi etc etc etc).
Iar pe forum am vazut si subiectul respectiv, insa nu m-am lamurit in totalitate.

Multumesc!
Cert este un singur lucru: pentru a presta si alte servicii decat cele de traducere (ca PFA) este necesara inscrierea la reg. comertului,ocazie cu care veti alege codul caen care corespunde serviciilor de intermediere. De aici intervine ceata...:-/Logica imi spune ca firmele de traduceri ( care nu fac altceva decat sa intermedieze dupa umila mea parere) s-au constituit ca SRL tocmai pentru a desfasura aceasta activitate intr-o oarecare legalitate.
Am convingerea ca angajatii reg. com. va vor lamuri mai mult decat am putea sa o facem noi. Daca obtineti raspunsurile poate le postati si pentru noi ceilalti.
Succes!
L.C.

Alte discuții în legătură

Cabinet psihologic live_maz live_maz cum poate fi infiintat si de ce aviza are nevoie sa functioneze un astfel de cabinet? va multumesc (vezi toată discuția)
Avocat din spania arara arara va rog sa-mi spuneti daca un avocat cu experienta din Spania poate sa profeseze in Romania. in ce conditii? (vezi toată discuția)
Pfa cursuri, meditatii. autorizatie traducator mj. CGL CGL Buna ziua, As dori sa stiu care e calea de urmat pentru urmatoarea situatie: - am autorizatie de la Min. Justitiei ca traducator autorizat -doresc sa ... (vezi toată discuția)