avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Activitatea de intermediere traduceri - se poate si ...
Discuție deschisă în Traduceri

Activitatea de intermediere traduceri - se poate si PFA?

Buna ziua,

Am citit in mare toate subiectele (vacanta, plictiseala :D - dar unele chiar mi-au fost de folos!) si nu am vazut ceva legat de acest aspect (imi pare rau daca am deschis un topic inutil, ce a mai fost discutat).
Stiu ca in calitate de traducator, pot lucra ca si PFA pe limbile pe care voi obtine autorizatie. Dar in cazul in care doresc si sa intermediez pe spaniola sau italiana traduceri, trebuie sa imi deschid firma (SC, SRL) sau pot trece si o alta activitate la PFA?
Care ar fi cea mai avantajoasa forma? Si de asemenea, daca vreau sa colaborez separat doar pe o singura limba straina, este nevoie de firma?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:33, 5 Ianuarie 2015
Este un vid in legislatie.Dupa parerea mea, modelul de urmat pentru legislatia aplicabila traducatorilor este cel pentru avocati... Cele 4 forme de exercitare a profesiei de avocat ar putea fi folosite si-n cazul traducatorilor.
Daca-mi permiteti, as vrea sa va citez din Wikipedia: [ link extern ]
"Formele de exercitare a profesiei de avocat sunt, la alegere:
* cabinete individuale ("CI");
* cabinete asociate ("CA");
* societăți civile profesionale (nu există o practică unitară, folosindu-se următoarele prescurtări: "SCPA" sau "SCA"; de asemenea, este des întâlnită expresia "Societate de Avocați");
* societăți civile profesionale cu răspundere limitată ("SCPRL").
În cabinetul individual își poate exercita profesia un avocat definitiv, singur sau împreună cu alți avocați colaboratori.
Cabinetele individuale se pot asocia în scopul exercitării în comun a profesiei; drepturile și obligațiile avocaților titulari ai unor cabinete asociate își păstrează caracterul personal și nu pot fi cedate. În mod corespunzător cabinetele individuale se pot asocia și cu societățile civile profesionale. Cabinetele individuale se pot grupa pentru a-și crea facilități tehnico-economice în vederea exercitării profesiei și își păstrează individualitatea în relațiile cu clienții.
Societatea civilă profesională se constituie din 2 sau mai mulți avocați definitivi. În societatea civilă profesională își pot exercita profesia și avocați colaboratori sau avocați salarizați. Societatea civilă profesională și avocații care profesează în cadrul ei nu pot acorda asistență juridică persoanelor cu interese contrare.
Avocatul nu își poate exercita profesia, în același timp, în mai multe forme de exercitare a acesteia."

Mi-am pus si eu problema asta dar nu am dus informarea prea departe.
Cred ca se poate practica activitate de intermediere servicii traduceri si ca PFA.
CAEN 4619 - la care printre altele e trecut si: Contract de intermediere - vanzare produse si servicii
Totusi cel mai sigur e sa intrebi la Registrul Comertului.

------------------
[Interventie moderator]
Reclama neautorizata in forum nu este permisa. Va rugam sa consultati regulamentul forumului in linkul urmator: www.avocatnet.ro/content/tag...
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Buna ziua,

Ati reusit sa aflati daca este legala incheierea de catre un PFA a unor contracte de colaborare cu alti traducatori pentru alte limbi decat cele pe care este autorizata? Toti contabilii pe care i-am intrebat au raspuns afirmativ, iar noi nu avem nicio treaba cu ORC, intrucat CIF este emis de catre Finante.

Multumesc!
Un punct de vedere....Dumneavoastra profesati ca traducator - profesie liberala. pentru adaugarea altor coduri de activitate e necesar sa va inregistrati ca PFA - traducator simplu + eventuale alte coduri la Registrul Comertului pentru ca intermedierea nu este profesie liberala. Sa nu mai spun ca deja desfasurarea mai multor profesii liberale este o problema birocratica destul de greu de depasit pana si de functionarii din administratie.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet psihologic live_maz live_maz cum poate fi infiintat si de ce aviza are nevoie sa functioneze un astfel de cabinet? va multumesc (vezi toată discuția)
Avocat din spania arara arara va rog sa-mi spuneti daca un avocat cu experienta din Spania poate sa profeseze in Romania. in ce conditii? (vezi toată discuția)
Pfa cursuri, meditatii. autorizatie traducator mj. CGL CGL Buna ziua, As dori sa stiu care e calea de urmat pentru urmatoarea situatie: - am autorizatie de la Min. Justitiei ca traducator autorizat -doresc sa ... (vezi toată discuția)