avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune firma

Buna sa va fie inima!

Se curand m-am angajat, iar conditia a fost aceea in a iesi definitiv din propriul SRL atat ca asociat unic cat si ca administrator.
Intrebarea mea este: care sunt actele necesare si etapele de parcurs. Firma va fi cesionata sotului si mamei, iar sotul va deveni si administrator. Deasemenea firma are si vreo 5000 ron datorii la bugetul de stat, dar are totodata leasing si contracte in derurare. Am inteles ca voi intampina greutati din partea ANAF. Ce este de facut, daca putem plati dat la stat o plateam numai ca eu am inca contracte neincasate din 2009 de la autoritati publice, sincer asta a fost si motivul pentru care am hotarat ca un membru al familiei sa lucreze in alta parte. Am nevoie de ajutor ca daca alta era situatia incasarilor probabil apelam la o firma specializata, deci mi-ati ramas doar voi. Astept cu interes maxim. Multumesc. Spor!
Cel mai recent răspuns: office_fonduri , utilizator 18:25, 19 Noiembrie 2010
Cesionarea partilor sociale se face prin inregistrarea, la Oficiul Registrului Comertului, a unei Hotarari a Asociatilor, Actului Aditional si al Actului Constitutiv actualizat. Hotararea si Actul aditional vor cuprinde toate elementele Contractului de cesiune. In prima faza se va depune Hotararea la ORC in vederea publicarii in Monitorul Oficial. Dupa expirarea a 30 de zile de la data publicarii, in faza a doua, se vor depune celelalte acte mentionate mai sus, Deasemenea, in faza a doua se vor depune si urmatoarele acte:
- declaratie pe propria raspundere a noilor asociati, din care sa reiasa faptul ca indeplinesc toate conditiile legale pentru a fi asociati si/sau administratori in societate
- specimen de semnatura pentru noul administrator
- contract de donatie (pentru partile sociale ce urmeaza a fi trecute pe numele sotului Dvs. se va face contract de donatie-la notar)
- este posibil sa vi se solicite si Certificat de atestare fiscala de la finante
- Cerere de inregistrare (formular tip ONRC)

Nagy Noemi
Puteti sa uzati de o procedura legala insa mai costisitoare...Majorati capitalul social cu o anumita suma ce va reprezenta aportul noilor asociati, revocati administratorul actual si desemnati noul administrator printr-o hotarare, in prima etapa. Dupa inregistrarea la registrul comertului a cuvenitelor mentiuni, in etapa a doua asociatul,,vechi" isi cesioneaza fara probleme partile sociale ,, noilor" asociati. In aceasta situatie nu trebuie sa va mai faceti griji de niciun fel, operatiunea dureaza 10 zile insa costurile de inregistrare dupa cum va spuneam sunt aproximativ duble. Daca va decideti pentru acest demers va sfatuiesc sa apelati la o persoana competenta pentru a nu avea surprize. SUCCES!
Multumesc mult,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire asociat mihayella mihayella Din cei 4 actionari ai unei soc comerciale unul doreste sa iasa. Nu avem datorii la stat,iar firma este infiintata din luna decembrie anul trecut. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni Maria Iorgus Maria Iorgus am facut o cesiune de parti sociale la societatea mea ,cit timp dureaza documenetele la Registrul comertului (dupa noile reglementari) ?multumesc (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl adrian00 adrian00 Este vorba despre un SRL cu doi asociati, ambii administratori cu 50% parti sociale fiecare. Nemaidorind sa fac parte din firma, am decis sa cesionez partile ... (vezi toată discuția)