Dupa umila mea parere este ceva putred in logica acestei povesti. Daca acea batrinica a consimtit sa inlocuiasca parcul cu western union de ce nu a solicitat ajutor pentru a scoate banii pe numele ei? Asa era logic si corect. Sigur insa a fost pusa de catre cineva mult mai tinar sa procedeze asa, si asta sigur sub promisiunea de suplimentare a pensiei. Ca unii batrini sint creduli si nu se astimpara, picind in plasa ca in "operatiunea telefonul" e un fapt cunoscut din presa. Si apoi parca din cite stiu eu care nu sint jurist, parca pedepsele pentru fapte penale se injumatatesc la persoanele peste o anumita virsta, nu-i asa? Asa ca tinarul ispaseste dublu fata de batrin. Aceeasi metoda ca si atunci cind o anumita parte a populatiei pune minorii sa faca fapte penale in folosul lor fiindca nu pot raspunde penal.
Stimata doamna! Nu sint jurist, dar am studiat problema fiind direct implicat in trecut. Niciodata sa nu transformati bunul individual in bun comun fara despagubire si mentionarea acesteia in act notarial (dovada dovada cum spunea coana Leana) Nu uitati ca dupa luna de miere vine luna de fiere. Atentie! Casa probabil ca o s-o faceti in "regie proprie" caci daca ar lucra numai partenerul de viata, ar dura pina la pensie, deci veti plati sume de bani "din mina" pt manopera aditionala fara act legal (cum e factura si chitanta de la un agent economic). Pentru materiale intr-adevar puteti lua acte pe numele dvs. Dvs va bagati intr-o amestecatura din care nu poate iesi nimic bun si echitabil daca nu va aparati munca trecuta. Credeti ca in viitorul apropiat veti putea vinde casa cel putin pe pretul de cost in caz ca se strica caruta ca sa va puteti recupera banii? Atentie! Judecati cu creierul neafectat de sentimente, ca sa nu va para rau mai tirziu. Daca va casatoreati, dupa casatorie totul se imparte juma juma datorita Codului Civil. Altfel ochii mari la actiunile ce le faceti! Uitati-va la Irinel C cum nu a facut act de vinzare cumparare care e irevocabil ci a donat apartamentul ca sa se poata razgindi! Noi, oamenii de rind trebuie sa invatam de la altii mai destepti ca noi.
Deci in cazul de fata problema este cuantificarea aportului fiecarui partener in forma legala la edificarea casei. Ca sa poata fi partajata echitabil in orice moment. Va doresc succes si nu va pripiti caci banii se fac greu si se cheltuiesc usor!