avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Victima a infractorilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Victima a infractorilor

Buna ziua.As dori sa imi raspunda cineva autorizat in privinta unei probleme.

Am picat ca musca in lapte in plasa unor persoane.
Am fost acostata de o batranica in timpul serviciului care l-a insistentele dansei am acceptat sa scot bani de la western pe numele meu.Intre timp am aflat despre ce suma era vb(3500 euro) si m-i s-a facut frica (nu stiu de ce nu am renuntat),dar ca sa nu poata fi scosi banii am dat doar o parte din numele meu sa il comunice persoanei care trimitea banii.Automat ca nu au fost scosi din aceasta cauza.Toate bune si frumoase numai ca acea persoana care mi-a trimis banii a fost victima unei pacaleli din partea unor indivizi si a facut plangere la politie.Acestia din urma ajungand ...logic la mine.Am fost dusa la sediu politiei ptr declaratii si nu cred ca am fost destul de crezuta in privinta celor declarate(deoarece nu am putut da prea multe detalii despre aspectul persoanei in cauza si plus ca am sters nr de tel cu care am vb si de pe care am primit si codul).Problema e urmatoarea:

in aceste conditii eu in ce situatie voi fi pusa si daca am posibilitatea de a scapa din aceasta problema in care nu am dorit sa ajung......dar in care ma aflu din cauza naivitatii mele .

Va multumesc frumos si astept cat mai urgent un raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2013
Roscatta, utilizator
Va dati seama ca este o poveste greu de crezut, daca ce ati povestit este adevarat si chiar sunteti atat de naiva pe cat sustineti consider necesar sa contactati un avocat cu care sa discutati problema dvs si care sa va asiste in fata organului de urmarire deoarece aveti toate sansele sa fiti invinuita pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.
Sincer, chiar nu cred in naivitatea dvs, dar in acest caz aveti nevoie de o consultatie mai aptofundata, pentru ca cel putin de complicitate la inselaciune tot va fi vorba. (Chiar nu vi s-a promis nici un comision?)
chiar daca nu am scos banii ptr ca am avut suspiciuni? si asta am si declarat.
Daca nu ati scos banii respectivi, ar putea fi vorba cel mult de tentativa de inselaciune, nu de inselaciune realizata faptic.

Acum, depinde daca politistii va cred ca in rest nu aveti nimic in comun cu cei care au incercat s-o insele sau au inselat-o. Relatia de complicitate sau fapta de nedenuntare pot exista si fara a fi retras respectiva suma de bani. Adica daca A si B se inteleg sa-l insele pe C, B se retrage din combinatia cu A, iar A isi duce planul pana la capat, B poate fi acuzat de complicitate sau de nedenuntare, deoarece cunostea ce si-a propus A sa faca. Un om care are cunostinta de cine a comis o infractiune sau de intentia cuiva de a comite o infractiune are obligatia sa faca acest lucru cunoscut Politiei.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2013
tgeorgescu, utilizator
Mie imi pare neclara situatia.
Nu va ramane decat sa va aparati cat de bine puteti singura sau sa apelati la avocat.
Politistii nu cred dar e nevoie de mai mult decat de atat ca sa aveti probleme penale.

Alte discuții în legătură

Inselaciune caraba1 caraba1 daca are cineva cunostinte despre vreun caz de inselaciune prin sms?il rog daca poate sami zica ce au patit inculpatii (vezi toată discuția)
Ajutor! ContSters104851 ContSters104851 am o intrebare daca ma puteti ajuta..am un prieten si ma tem pentru el,un amic foarte bun i-a propus sa ridice niste bani prin western union..bani pe care ii ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ContSters4579 ContSters4579 ...e inselaciune in conventii ori ba fapta debitorului de a nu-si achita creditul?...pt penalisti poate e floare la urechesa argumenteze ca nu insa daca as fi ... (vezi toată discuția)