avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ajutor!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ajutor!

am o intrebare daca ma puteti ajuta..am un prieten si ma tem pentru el,un amic foarte bun i-a propus sa ridice niste bani prin western union..bani pe care ii primea amicul lui dar i-a pus transferul pe numele prietenului meu ,i-a zis ca e totul sigur,doar ridica banii cu actul de identitate,i-a dat datele transferului iar prietenul meu a ridicat banii si i-a dat lui,banii au venit de la diverse persoane,americani de origine..e vreun pericol pentru prietenul meu?
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 12:27, 28 Septembrie 2009
Face DIICOT-ul niste dosare pentru astfel de infractiuni, sunt fie phishing, fie tzepe date pe e-bay...pe legea infractiunilor informatice, inselaciune, constituirea unui grup infractional...etc. E cam serioasa treaba asa ca mai bine sa se abtina oricine de la asa ceva...

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
si daca a retras bani de 3 ori pentru persoana aia? intr-o zi..doar a zis datele alea si a luat banii p care i-a dat lui imediat , poate intra la inchisoare pentru asta?
Poate sa fie considerat complice.....daca nu chiar autor a unor infractiuni (mai bine zic coautor, impreuna cu prietenul pentru care a scos banii si poate mai sunt si alte persoane implicate).
arhiva de pe messenger este considerata dovada? sau sms'urile? in cazul in care se intampla ceva? din acestea reies ca el nu stia ca e posibil sa fie ceva necurat ci sunt mesaje in care este asigurat de corectitudinea tranzactiilor.
Arhiva electronica este proba dar de ce prietenul amicului dvs nu ridica banii direct fara sa mai aibe nevoie de un intermediar?!
B-)

Alte discuții în legătură

Complicitate la inselaciune '' metoda accidentul '' art 244 Robertrobi Robertrobi Buna seara, Am și eu o problema, în data de 19.08.2019 am fost contactat telefonic de către un prieten sa îl duc cu masina mea personala într-un oraș sa ... (vezi toată discuția)
Inselaciune caraba1 caraba1 daca are cineva cunostinte despre vreun caz de inselaciune prin sms?il rog daca poate sami zica ce au patit inculpatii (vezi toată discuția)
Victima a infractorilor Roscatta Roscatta Buna ziua.As dori sa imi raspunda cineva autorizat in privinta unei probleme. Am picat ca musca in lapte in plasa unor persoane. Am fost acostata de o ... (vezi toată discuția)