avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Complicitate la inselaciune \'\' Metoda Accidentul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Complicitate la inselaciune '' Metoda Accidentul '' Art 244

Buna seara,
Am și eu o problema, în data de 19.08.2019 am fost contactat telefonic de către un prieten sa îl duc cu masina mea personala într-un oraș sa se vadă cu cineva, am acceptat datorita ca persoana care ma contact avea o datorie mai veche la mine și am zis sa merg poate îmi mai recoper și eu din datorie, menționez ca pe parcursul deplasări circa 15 km cât am facut pana în oraș el a vorbi continuu la telefon n-am dat importanta, am ajuns în oraș el mi-a precizat sa îl aștept în parcare, la-m așteptat în mașină și a revenit ulterior la 10 minute cu doua plicuri mari albe nu mi-am dat seama ce este și nici nu ma interesat după am revenit în localitate pe parcursul deplasări scoate din buzunar o suma de bani modesta eu nu iam stat sa ii număr i-am băgat direct în cotiera mașini, odată ajunși în localitate mi-a zis sa îl duc la un prieten de al lui.. Asa și făcut, prietenul lui a urcat în mașină mea în care a scos din acele plicuri teancuri de bani abia atunci mi-am dat seama ca e ceva necurat... Ce era sa fac sa sun la 112 sa spun ca ala are bani? Iam lăsat de capul lor și am plecat spre casa.. Odată ajunși în fata porți mele dau sa iau bani care mi-a înmânat și erau circa 3000 de lei am rămas surprinsa și nu știam ce sa fac cu ei.. El nu avea atâta datorie la mine, avea în jur de 1000 de lei nu 3000.. A trecut o zi după care ma fost chemat la politie sa dau o declarație cu cine am fost în Orașul x ca am fost văzut pe camere cu mașina mea, iam specificat cu cine, în care polițistul mi-a spus ca sunt implicat într-o înșelăciune prin metoda accidentul, persoana care am dus-o cu mașina a păcălit pe numitul x cu suma de 30.000 de lei, el este recidivist a mai fost închis pentru alte fapte, eu nu am antecedente penale este prima abatere, și în acest dosar sunt inculpat - complicitate la înșelăciune art 244 întrebare mea este, ce risc suspendare sau cu executare însă eu încerc sa pun un avocat doar ca și astea sunt foarte scumpi și nu-mi permit.. Mulțumesc
Metionez ca persoana care am dus-o cu mașina a declarat ca mi-a înmânat suma de 4000 nu 3000 lei, si din câte am înțeles se zbate foarte tare ca să scape, încearcă sa facă rost de bani sa poată înapoia bani părți vătămate ca să îl elibereze, el este deja dus la penitenciar.. Am primit acasă înștiințare împreună cu rechizitoriu în care sunt în calitate de inculpat.. Eu am menționat în declarație ca bani nu am știut de provinienta lor, în rechizitoriu se spune ca am știut cu cine vorbea la telefon și am înțeles de unde provenea bani și ca am participat la înșelăciune,dovezi sunt ca filmările cu mașina când l-am lăsat și când l-am luat cu mașina atât.
Ce pot risca?
Cel mai recent răspuns: Robertrobi , utilizator 16:38, 31 Octombrie 2019
Este necesar ca avocatul sa va studieze dosarul si sa vada exact ce probe exista in acuzarea dvs.
Daca sunteti nevinovat procesul va fi mult mai dificil si costisitor in ceea ce priveste onorariul avocatului daca isi va da cu adevarat silinta.
Daca veti fi achitat de instanta, va veti putea recupera banii dati la avocat obtinand prin instanta obligarea statului la plata onorariului avocatului.

Cu o aparare buna, in cazul in care avocatul va ajunge la concluzia ca sunteti vinovat, se poate ajunge la o pedeapsa cu suspendare.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Singurele probe care sunt asa cum scrie și în rechizitoriu sunt filmările video cum îl deplasam pe suspect cu mașina, în rest alte probe nu sunt..
Chiar și în cazul fără antecedente penale iau cu executare?

În schimb au fost și telefoanele ascultate, mie la telefon nu mi s-a specificat și ce face acel prieten în oraș, și chiar dacă îmi spunea mergi cu mine sa iau niște bani de la x? Eu ce știu ce face el, și ce legături are sau dacă as fi înțeles cu cine vorbește la telefon, la fel acelas lucru, de unde sa știu ce combinații au ei doi...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg de ce nu v-ati exercitat apararea in faza de urmarire penala...
Angajati-va avocat care sa consulte dosarul si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.

Alte discuții în legătură

Proces penal prea lung dumutaadrianred dumutaadrianred Buna ziua. Am citit un dosar in care un amic de al meu este inculpat. Sunt 2 persoane care au savarsit infractiuni ce privesc inselaciunea, fals in ... (vezi toată discuția)
Fals in acte la banci saria saria Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma!! transfer de bani micutzu1989 micutzu1989 Am intrat intr-o incurcatura legata de inselaciune, un fost prieten imi trimitea bani pe card si eu trimiteam mai departe la alte persoane mentionate de el, ... (vezi toată discuția)