Va multumesc pentru informatii. Intre timp am mai cautat pe internet si am descoperit ca domnul a avut un proces cu sotia in 2009, dar nu stiu ce fel de proces (singurul lucru pe care l-am gasit scris este stadiu procesual - fond) si nici daca mai este in proces sau s-a finalizat. Probabil de aceea nu doreste sa vina cu sotia la notar. Iar atat el cat si sotia au mai avut alte procese separate cu diverse persoane. Prin urmare, probabil cel mai bine ar fi sa caut alt apartament ...
Va multumesc inca o data pentru informatii.
Mai am o intrebare ... Am mai vorbit cu proprietarul si ne-a zis ca poate nici nu e casatorit, poate traieste in concubinaj.
Intrebarea este: daca dansul da o declaratie pe proprie raspundere in fata notarului ca este necasatorit, chiar daca este casatorit (mentionez ca acest lucru il banuiesc deoarece a vorbit de sotia lui), noi putem achizitiona apartamentul fara a avea probleme in viitor cu sotia acestuia daca ea exista?
Doresc sa cumpar un apartament care a fost achizitionat de actualul proprietar prin licitatie. Proprietarul este casatorit, are actul de adjudecare (doar pe numele lui, ca unic proprietar), iar bunul este dobandit in timpul casatoriei.
Doamna notar la care am fost sa facem actele, ne-a spus ca avem nevoie si de buletinul sotiei si de certificatul de casatorie, dar proprietarul nu vrea sa le puna la dispozitie, deoarece spune ca doar el este proprietarul, iar sotia nu are nicio treaba.
Intreabarea mea este: pot achizitiona apartamentul in aceste conditii fara a avea probleme in viitor? Este vreo lege in acest sens care sa i-o pot arata proprietarului?
Am deschis un punct de lucru anul trecut in iunie, cu o perioada de valabilitate de 1 an. Intre timp, proprietarul cu care am semnat contractul de inchiriere, a vandut spatiul inchiriat, contractul ramanand insa valabil, dar cu un nou proprietar. Acum cand voi merge la registrul comertului pentru prelungirea punctului de lucru, trebuie sa merg cu un nou contract, semnat intre mine si noul proprietar, nu?
Sunt angajata a unei Intreprinderi Individuale, iar luna aceasta depun pentru a doua oara declaratiile lunare. M-am lovit de o problema la declaratia pentru somaj.
Am un angajat caruia i-au fost reduse atat salariul cat si norma de lucru, dar nu de la inceputul lunii, ci din data de 5.10. Atunci, in statul de plata el figureaza cu 2 zile cu norma intreaga, iar restul de 19 zile cu 4h/zi. Problema este ca nu se poate ca pe declaratia la somaj sa imi apara de doua ori acelasi CNP. Eu am sunat la AJOFM, si mi s-a zis ca trebuie sa cumulez orele lucrate si salariul ca sa imi primeasca declaratia, dar si asa tot imi da eroare... Nu stiu ce sa mai fac, ma depaseste situatia. Ma puteti ajuta cumva?