avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Activitate sealteam

Activitate sealteam

este vorba despre o companie de telefonie mobila. Si am depus o sesizare in numele unei rude. Mi-au luat in considerare sesizarea dar au vrut sa fie mai cu mot si imi cam scot ochii ca anumite informatii sunt confidentiale.

Ei stiu ca am acordul rudei mele insa vor sa fie mai catolici decat papa. As cum spune si textul de mai jos acesta acord poate fi si verbal . Aici imputernicirea este neindoielnica atat timp cat ruda mea era langa mine cand vorbeam cu ei la telefon.

"Mandatul este de regula un contract consensual, care ia nastere prin simplul acord de vointa al partilor, fara sa fie supus unei forme speciale. In practica mandatul este constatat de obicei printr-un inscris, desi legea romana (spre deosebire, de exemplu, de cea franceza) nu obliga mandantul sa intocmeasca un inscris pentru a imputernici un tert sa savarseasca anumite acte in numele sau, imputernicirea putand fi chiar si in forma verbala, ori sa rezulte in mod tacit (art. 1533 C. civ.). Mandatul tacit rezulta din acele imprejurari de fapt care fac neindoielnica intentia partilor."
Buna ziua,

Ma intereseaza un model de mandat/procura dar fara ca aceasta sa se incheie prin interventia unui notar(ceva sub forma privata/semnatura)
Procura are ca obiect apararea intereselor unei persoane (nu neaparat ca mandatarul sa incheie acte in numele mandantului). de ex: sa depuna o sesizare in numele mandantuluisi sa primeasca informatii care de altfel ar fi confidentiale.
ynocentta a scris:

Nu ,autobuzul este proprietatea regiei autonome de transport in comun,subunitate a autoritatii publice locale

Imi cer scuze ca va contrazic , dar nu aveti dreptate.

Ca sa nu ma repet voi cita pe unul dintre cunoscutii mei:

"nu incurca notiunea de "spatiu public" cu natura dreptului de proprietate asupra autobuzului- "publica / privata". chiar daca autobuzul este proprietate privata (adica a unei regii autonome) din punct de vedere contraventional si penal este "loc public". de aceea instantele de penal califica hotii de buzunare din autobuze la "furt calificat" , alin care se refera la savirsirea infractiunii in loc public."

amintesc desigur si art.152 C.pen ;)
Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema. Autobuzul este spatiul/domeniul public? atat timp cat ma aflu in interiorul atobuzului se considera ca as fi cumva pe proprietate privata?

Codul penal spune asa:

art. 145 cod penal c.pen.

Public

Prin termenul „public“ se înţelege tot ce priveşte autorităţile publice, instituţiile publice, instituţiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publică, serviciile de interes public, precum şi bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public.

Eu inteleg prin asta ca, da, este domeniu public. gresesc?
probleme sunt. insa cine are curajul sa se bage. stiti cum stau toti si doar se uita cand cineva este buzunarit de hotii de buzunare sau cand un copil este perchezitionat prin buzunare sau ghiozdan de catre controlori. Avem aceasta mentalitate: "nu ma bag. nu e problema mea" etc.
Am facut plangere atunci, insa nu am avut timp sa merg sa vorbesc personal cu reprezentantul care se ocupa in acel caz. Eram ocupat cu munca si timpul nu mi'a permis sa intreprind mai multe.
Intamplarea face ca acesta sa nu fie singurul conflict avut cu dansii(controlori in general). anul trecut in timp ce calatoream cu autobuzul (culmea aceeasi linie 43/42) am fost controlat de bilet/abonament, moment incare vorbeam la telefon. Le'am zis sa astepte 2 secunde ca sa pot finaliza convorbirea( ceea ce a durat aprx 20 sec) dupa i'am aratat politicos biletul. Insa avand chef de cearta, controloarea mi'a zis pe un ton agresiv : "bah, imi arati biletul cand iti spun eu" ceva de genul. Intr'un mod cat se poate de respectuos i'am cerut sa se legitimeze ca sa stiu si eu cu cine am avut onorea(poate era un impostor). Aceasta a refuzat si a plecat. In acel moment, cu un calm iesit din comun am anuntat'o ca o sa'i fac reclamatie. Atat mi'a trebuit ca sa inceapa sa ma injure gen: "du'te bah, dracu! marsh mah de aici" :))))) Hmm.. niste oameni de cea mai joasa speta.
Din pacate, comportamentul anumitor controlori nu este o exceptie ci o regula. Avem drept dovada reclamatiile/instiintarile altor cetateni, vadit deranjati si hartuiti de atitudinea, reactia, comportamentul controlorilor din cta. Reclamatii ce se afla pe siteul RaATC C-ta.

lucia

Am luat o amenda degeaba din cauza unui bilet prost imprimat in care nu se vedea data bine,controlorii au fost foarte nesimtiti si au refuzat sa se legitimeze.Oameni buni,chiar nu stiti cum sa mai pacaliti lumea si inventati noi metode?????

George

Ar trebui sa mai discutati si cu controlorii de pe autobuze care in momentul in care te prind cu ceva "suspect" , ma refer la BILET,te fac sa crezi ca iti vor da amenda , dar defapt , ei incearca sa te jupoaie de bani , eu am patit-o,biletul meu nu era compostat bine , din cauza PERFORATOARELOR DEFECTE din autobuz , si mi-au luat 50 RON , pentru nimic , nu mi-au dat chitanta , nimic si nu sunt singurul caz , mai sunt inca zeci de persoane care sa aprobe ceea ce zic.Un alt caz este a unui baiat in jurul varstei de 20 de ani , pe ccare l-au prins iarasi cu biletul suspect...neavand bani i-au luat toate bonurile , in jur de 20 cred....Sunt niste CORUPTI.
Ar trebui sa va ganditi bine la ce oameni anagajati.

Rogin Stefan

Intradevar ar mai trebui facut un sistem nou de transport electric ... si cu controlorii trebuie lucrat... au un mod de lucru foarte viclean... se uita in tot autobuzul si pe cei care ii vad mai slabi de aceeia se leaga si ii invart si ii sperie pana cand isi primesc spaga... si nu merge un controlor la unul... odata gasit ... vin toti pe un singur calator... trebuie gandita altfel metoda.... asa si ratc-ul pierde... si calatori si bani si respect...

Elena

controlorii de pe autobuyul 100 sunt niste oameni fara scrupule deoarece nu ii intereseaya ca aparatele de taxat nu functioneaya si ei tot amendeaya. CE pot oamenii sa faca?? sa composteye biletul cu dintii?????

popa doru

si ar cam trebui sa lucrati un pic si la controlori pentru ca sunt foarte vulgari si nu isi fac meseria cum trebuie iau spaga in autobuze etc.. si ar cam trebui sa bagati mai multe autobuze la interval mai mic la orele de varf
mai era un prieten cu mine, daca este vorba de martor. in legatura cu inregistrarea, este de proasta calitate. am reusit totusi pret de cateva secunde sa inregistrez fata unei controloare. dupa se aud doar franturi de discutie deoarece intr'un final am fost nevoit sa bag telefonul in buzunar de teama sa nu imi fie luat sau sa fiu lovit(la cat de tampiti sunt cine stie ce le trecea prijn cap).
ei o tot tineau pe a lor cum ca nu am voie sa ii filmez in timp ce sunt la munca fara acordul lor, ca nu am voie sa filmez in autobuz etc.
care sunt mai excat articolele de lege in care se inacdreaza faptele controlorilor in cauza?
ps: adica am exagerat in cele mentionate de mine? eu cred ca nu