avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura - mandat incheiat fara interventia unui notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura - mandat incheiat fara interventia unui notar

Buna ziua,

Ma intereseaza un model de mandat/procura dar fara ca aceasta sa se incheie prin interventia unui notar(ceva sub forma privata/semnatura)
Procura are ca obiect apararea intereselor unei persoane (nu neaparat ca mandatarul sa incheie acte in numele mandantului). de ex: sa depuna o sesizare in numele mandantuluisi sa primeasca informatii care de altfel ar fi confidentiale.
Cel mai recent răspuns: sealteam , utilizator 23:09, 5 Ianuarie 2012
cautati pe net si veti gasi o sumedenie de astfel de modele
De regula, institutiile nu accepta procuri care nu sunt autentificate de notarul public, interesati-va inainte...
este vorba despre o companie de telefonie mobila. Si am depus o sesizare in numele unei rude. Mi-au luat in considerare sesizarea dar au vrut sa fie mai cu mot si imi cam scot ochii ca anumite informatii sunt confidentiale.

Ei stiu ca am acordul rudei mele insa vor sa fie mai catolici decat papa. As cum spune si textul de mai jos acesta acord poate fi si verbal . Aici imputernicirea este neindoielnica atat timp cat ruda mea era langa mine cand vorbeam cu ei la telefon.

"Mandatul este de regula un contract consensual, care ia nastere prin simplul acord de vointa al partilor, fara sa fie supus unei forme speciale. In practica mandatul este constatat de obicei printr-un inscris, desi legea romana (spre deosebire, de exemplu, de cea franceza) nu obliga mandantul sa intocmeasca un inscris pentru a imputernici un tert sa savarseasca anumite acte in numele sau, imputernicirea putand fi chiar si in forma verbala, ori sa rezulte in mod tacit (art. 1533 C. civ.). Mandatul tacit rezulta din acele imprejurari de fapt care fac neindoielnica intentia partilor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac recodificarea? adela05 adela05 Va rog sa-mi spuneti ce documente imi trebuie pentru a face recodificarea? Multumesc (vezi toată discuția)
Contract individual de munca gcp gcp Buna seara, Imi puteti spune va rog frumos, care sunt conditiile in care o terta persoana poate sa semneze un contract individual de munca? Multumindu-va ... (vezi toată discuția)
Act aditional ninel_d ninel_d Buna seara,momentan sunt plecat din tara si la plecare am imputernicit prin notar o persoana apropiata sa-mi reprezinte interesele in lipsa mea, problema mea ... (vezi toată discuția)