Buna seara,momentan sunt plecat din tara si la plecare am imputernicit prin notar o persoana apropiata sa-mi reprezinte interesele in lipsa mea, problema mea ar fi ca am fost convocat la banca unde am credit in legatura cu semnarea noului act aditional si as dori sa stiu daca persoana imputernicita de mine poate primi acest act si daca poate semna actul in numele meu.Deasemenea as dori sa stiu daca nu sunt de acord cu noul act si solicit printr-o scrisoare recomandata pe adresa banci ca acest act sa-l discut si sa-l semnez in noiembrie cind revin in tara.Cu stima
Buna seara,
Pentru a semna actul aditional al contractului bancar prin mandatar este necesar un mandat special. Acest act va avea forma autentica, deci va trebui sa va prezentati atat dvs in calitate de mandant cat si reprezentantul dvs - mandatar in fata unui notar. Este bine ca mandatul sa fie explicit in ceea ce priveste limitele impternicirii acordate. De cele mai multe ori chiar banca va recomanda o anumita formulare care sa se regaseaseaca in aceasta procura sau mandat, tocmai pentru a se asigura ca va veti proteja eficient interesele pe de o parte si pentru a nu va expune unor riscuri nedorite. Totusi, data fiind situatia prezentata, ar fi bine sa discutati dvs, la telefon cu reprezentantii bancii, sa amanati aceasta formalitate a semnarii actului aditional deoarece poate implica o marja de negociere pe care nu aveti de unde sa o stiti dinainte pentru a o specifica in imputernicirea pe care doriti sa o acordati rudei dvs. Fiind in discutie un act aditional , care exprima acordul ambelor parti-al bancii si al dvs- nu va fi o mare problema sa vi se acorde termenul solicitat daca il motivati temeinic, eventual si printr-o cerere scrisa trimisa pe fax, daca la telefon vi se recomannda si acest demers. Cand veti reveni in tara veti sti cel mai bine care aspecte trebuiesc analizate in relatia cu banca dvs.
Procura generala
Sebastian00
Mi-a facut bunica mea o procura generala ca sa pot vinde un teren al ei si sa pot umbla la contul bancar, deoarece ea se deplaseaza cu mare greutate.
Mi-a ... (vezi toată discuția)