Adica un al treilea sa semneze un CIM intre angajator si angajat? Hmmmmm, pai daca semneaza pentru angajator ii va trebui ca sa ii fie delegata aceasta atributie de catre AGA sau de catre administrator, iar daca semneaza pentru angajat ii va trebui o procura speciala in acest sens.
Ca sa primiti un raspuns corect puneti si intrabarea corect. Sau, mai bine zis, spuneti, concret, ce s-a intamplat in realitate si veti primi un raspuns competent.
Intrucat intr-adevar formularea intrebarii a fost deficitara,revin cu mai multe detalii in speranta obtinerii unui raspuns avizat.Situatia este urmatoarea: tatal meu a fost angajat cu contract pe perioada determinata urmand ca ulterior sa fie angajat pe perioada nedeterminata, intre timp insa a suferit o entorsa la picior. Prin urmare tatal meu este in concediu medical si deoarece contractul sau de munca expira a fost sunat si rugat sa vina sa semeneze noul contract de munca care conform discutiilor avute cu directoarea de HR urma sa fie pe perioada nedeterminata.Tata a raspuns cu stupoare ca data fiind situatia nu se poate deplasa si ca ar trebui gasita o solutie de mijloc prin care sa ii parvina contractul de munca pentru a-l semna.Raspunsul primit a fost ca singura solutie este ca tata sa trimita pe cineva din familie sa semeneze contractul in numele sau, asa ca cea care s-a dus a fost mama.Va intrebam care sunt conditiile in care o alta persona poate sa semneze pentru si in numele altei persoane un contract individual de munca intrucat mama mea nu a avut nici o procura din partea tatalui meu.
Colegul "georgeserban" v-a raspuns la intrebarea dvs.
Eu cred ca trebuia ca angajatorul sa-i dea CIM sotiei salariatului sa-l semneze acasa si apoi il aducea la firma. Acum faptul e consumat.
CIM a fost inregistrat la ITM?
Cand salariatul revine la serviciu, poate semna pe contract langa semnatura sotiei. Dar daca Directorul HR a fost de acord cu semnatura altuia:-/
Daca ati apelat la noi, cred ca aveti de fapt alta problema, sau ma insel eu?
Contractul individual de munca la tatalui dvs trebuia sa fie semnat personal sau de cineva cu procura.
Fiiind un act juridic bilateral si consensual, contractul individual de munca se incheie prin consimtamantul partilor.