avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnare contract individual de munca

Angajatorul înmânează cim salariatului spre a-l semna la data de 1 martie , activitatea începând, conform cim , la data de 1 februarie . Încalcă salariatului legislația în vigoare dacă semnează cim în aceste condiții? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:35, 1 Februarie 2019
Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat.
Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului
(art.16 alin.1 C.mun.)

Prin urmare, se incalca legea de cate angajator nu de catre salariat.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea contractului Bauer Bauer In cat timp se poate semna contractul individual de muncă, dupa ce a fost incheiat si inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor? (vezi toată discuția)
Nesemnare contract de munca Bratu mioara Bratu mioara Buna ziua am si eu o problema sefa unde lucrez spune ca mi a facut contract onlaine fara ca eu sa semnez esteposibil asa ceva (vezi toată discuția)
Contract de munca Anonimoo Anonimoo Bună ziua!Am fost angajată la Profi 2 luni de zile,nu am primit nici acum dupa ce am plecat de la ei o copie de pe contractul de muncă. În cat timp trebuia ... (vezi toată discuția)