avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nesemnare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nesemnare contract de munca

Buna ziua am si eu o problema sefa unde lucrez spune ca mi a facut contract onlaine fara ca eu sa semnez esteposibil asa ceva
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:21, 8 Octombrie 2019
Nu exista aceasta sintagma in legislatia muncii,

Codul Muncii
Art. 16
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.
......

C,i.m. nesemnat de dvs nu este valabil.

In acest sens, conform art.16 alin.3 C.mun., angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
In situatia in care a incalcat aceste prevederi sau refuza sa va inmaneze un exemplar de pe acesta, puteti sesiza ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața,eu lucrez cu c.m. din data de 10.08.2024,anterior ... Mario alexandru Mario alexandru Bună dimineața,eu lucrez cu c.m. din data de 10.08.2024,anterior am lucrat câteva luni fără contract, deoarece firma era la început și le am dat ... (vezi toată discuția)
Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu ... Mary.... Mary.... Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu vrea sa mi l dea... Ce pot face in cazu acesta, deoarece apar ca angajatq la firma lui. de anu ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut daca am aflat ca nu am contract de munca ? 0005 0005 Buna ziua . Ce este de facut daca am aflat ca nu mi sa facut contract de munca . Si patronul a oprit si o garanție si nu vrea sa o dea înapoi. El spune că ... (vezi toată discuția)