avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnarea contractului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnarea contractului

In cat timp se poate semna contractul individual de muncă, dupa ce a fost incheiat si inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 22 Septembrie 2019
C.i.m. se incheie inainte de a incepe activitatea ...
Vreau un răspuns la intrebarea lansată, fără costuri suplimentare.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
Bauer, utilizator
art.16 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
...

In speta, c.i.m. se semneaza anterior datei de incepere a activitatii si nu ulterior datei acesteia .....
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Anonimoo Anonimoo Bună ziua!Am fost angajată la Profi 2 luni de zile,nu am primit nici acum dupa ce am plecat de la ei o copie de pe contractul de muncă. În cat timp trebuia ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca diana45 diana45 Inregistrarea unui contract de munca se face cu o zi inainte de inceperea activitatii. (vezi toată discuția)
Bună dimineața,eu lucrez cu c.m. din data de 10.08.2024,anterior ... Mario alexandru Mario alexandru Bună dimineața,eu lucrez cu c.m. din data de 10.08.2024,anterior am lucrat câteva luni fără contract, deoarece firma era la început și le am dat ... (vezi toată discuția)