avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare contract de munca

Inregistrarea unui contract de munca se face cu o zi inainte de inceperea activitatii.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
diana45, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 22 Iulie 2016
Art. 16 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
.....


HG 500/2011
Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
.....

Din ce spuneti dvs, inseamna ca c.i.m. este inregistrat in REVISAL fara semnatura salariatului, ceea ce nu este corect si nici legal.

Daca aveti certitudinea ca , c.i.m. va fi semnat de catre salariat in ziua inceperii activatii, puteti face acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract ell3na ell3na buna ziua! am o nelamurire in ceea ce priveste contractul de munca.......:\"> daca firma X tine evidenta salariatilor cu programul REVISAL se mai semneaza si ... (vezi toată discuția)
In cate zile este obligat angajatorul conform legii din romania sa semneze contractul de munca? Adrian_Banica Adrian_Banica Va intreb pentru ca fara contract muncesti degeaba , asta mi sa intamplat mie timp de zile. (vezi toată discuția)
Bună seara angajatorul are nevoie de semnatura sau acordul scris ... Gabigabi67 Gabigabi67 Bună seara ANGAJATORUL ARE NEVOIE DE SEMNATURA SAU ACORDUL SCRIS AL SALARIATULUI PENTRU ÎNREGISTRAREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ LA IRM ( REVISAL, REGES), EU ... (vezi toată discuția)