Buna ziua,
Sunt angajata la o firma, am suferit interventie chirurgicala la coloana si am concediu medical. CJAS Buzau refuza plata concediului medical la care am dreptul motivand ca firma la care lucrez are esalonare a datoriilor la buget(esalonare careeste platita confirm scadentarului si este cu plata ratelor/sumelor esalonate la zi).
Este corect sa refuze plata?
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca exista vreo reglementare privind construirea unitatilor de productie in preajma blocurilor de locuinte.
Mai concret : locuiesc in apropierea unei brutarii. Zgomotul facut de utilajele de productie ce functioneaza non stop, zgomotul produs de masinile ce asigura transportul produselor ( claxoane, repararea masinilor,) precum si zgomotul produs de certurile intre angajati deranjeaza; ca sa nu mai vorbim de limbajul folosit.
Exista vreo lege care sa oblige construirea unor asemenea unitati in afara cartierelor de locuinte?
Sau ce as putea face ?
Un prieten e tatal biologic al unui copil conceput cu o femeie maritata (la momentul conceperii copilului, si care intre timp a divortat).Tatal in acte al copilului este sotul acelei femei.Mama copilului a dat o declaratie autentificata la notar prin care recunoaste ca prietenul meu este tatal copilului.In acest miment mama copilului a solicitat o procura de la fostul sot pentru a scoate copilul din tara.
Cum poate prietenul meu impiedica acest lucru? Poate solicita tutela copilului daca este tatal biologic ?