avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate lorexx

Activitate lorexx

Multumesc frumos! Apreciez!
In cel mai rau caz as fi o proasta, multumesc pentru apelativ! In cel mai bun caz, as prefera sa nu mi te adresezi asa! Apreciez profesionalismul si bunul simt, dar nu apreciez limbajul suburban care nu face cinste nici unui avocat, stimate domn. Eu va multumesc totusi pentru temeiul legal... In contractul semnat nu este prevazut un onorariu de succes. Am specificat clar ca este vorba de o speta mult mai complexa. Banii ce provin din taxele de timbru sunt in contul dansului. Dvs imi vorbiti de restituirea sumelor achitate cu titlu de taxe judiciare de timbru, eu vorbesc de punerea in aplicare a doua hotarari judecatoresti ramase definitive. Revenind la intrebarea mea, pentru cei care sunt dispusi sa imi dea un raspuns la obiect, fara divagatii si alte prezumtii, cum ar putea societatea comerciala sa procedeze pentru a recupera cheltuiala? Se poate trimite o cerere adresata avocatului prin care sa i se solicite achitarea sumei in contul firmei?
Nu s-a recuperat nimic. Este vorba doar de recuperarea cheltuielilor de judecata. Am mentionat ca chiar daca in sinea lui considera ca merita acel onorariu de succes si tot nu avea dreptul sa imi opreasca taxa judiciara de timbru.
Buna ziua. Multumesc de raspuns. Suma achitata in contul avocatului, include in fiecare dintre dosare si onorariul sau. Asadar, executorul a achitat, asa cum era prevazut in hotarare cheltuielile de judecata: taxa de timbru, onorariu, onorariu expert. In cel de al doilea dosar in hot se mentioneaza taxa judiciara de timbru si onorariu de avocat. Dansul si-a primit onorariu in toate procesele mentionate de mine si tot el a primit si restul cheltuielilr din hotarari. Nu inteleg de ce nu achita taxele de timbru, care ni se cuvin. Nu este prima data cand procedeaza asa. Chiar si daca si-ar fi oprit acel onorariu de succes, taxele tot trebuia sa ni le returneze, macar prin diferenta! Fireste, a avut mandat de reprezentare. Avem toate chitantele!
Buna ziua.
drept urmare a castigarii unor dosare, avocatul, ca reprezentant al societatii noastre, a incasat cheltuielile de judecata. Fireste, acestea i-au fost achitate in contul sau de catre executorul judecatoresc, in temeiul hotararilor. Domnul avocat, din pacate, nu ne-a achitat decat o singura taxa jud de timbru, onorariul evaluatorului, iar cea in valoare mai mare, se eschiveaza sub un pretext sau altul sa ne-o returneze. Mentionez ca si anul precedent a procedat la fel, si-a insusit o taxa de timbru in valoare de 3000 de lei. Cum putem intra in posesia banilor? Cum putem rezolva aceasta situatie? Cui ne putem adresa pentru a il obliga cumva sa ne achite acesti bani, cheltuieli pe care firma le-a facut si care se regasec in contabilitate si desi dosarele sunt castigate, noi nu putem sterge aceste sume pentru ca nu ni s-au returnat. I s-au trimis drept dovada chitantele pe mail, dar, dupa caz, evita subiectul specificand ca va verifica (si tot verifica de luni de zile), evita dialogul si nu ne da nici un raspuns. Ce solutii putem adopta pentru a recupera banii pe cale amiabila sau pe orice alta cale? Mentionez ca nu a existat nici o intelegere in acest sens.
Va multumesc foarte mult!
Răspuns la discuția reabilitare cazier fiscal
din pacate, am cazier ca reprezentant legal al persoanei juridice declarata inactiva fiscal in 2010. Societate inactiva, nedepuse bilanturi la timp, urmata in 2011 de dizolvare, fara datorii la bugetul de stat. Intrebarea mea este daca pot cere pe cale judecatoreasca realibilarea cazierului fiscal, si daca da, in cat timp si in ce conditii. Multumesc.
Buna ziua

Cand pot cere reabilitare judecatoreasca si care este procedurain cazul in care am cazier fiscal datorita inactivitatii firmei?
Va multumesc
buna seara,

as dori sa cer parerea specialistilor si nu numai in privinta urmatoarei spete, in speranta ca v-ati mai lovit de astfel de probleme.
O debitoare este chemata in judecata in temeiul oug 119/2007. Simpla contestare a debitului il "determina" pe judecator sa ne respinga actiunea. Desi nu sunt o specialista eu cred ca respectivul a "incurcat borcanele" din exces de zel. Atunci am formulat actiune in pretentii. De data aceasta cu castig de cauza. Problema este ca tergiversandu-se atat, va imaginati ca pornind din aplilie 2010 si pana in prezent avand atata timp la discretie, domnul debitor s-a gandit el bine si a hotarat sa cesioneze. Nu numai atat dar in momentul de fata ne vedem nevoiti sa contractam un nou executor judecatoresc, altul decat cel cu care am lucrat pana acum pentru ca cesionarii sunt din cu totul alta localitate. Asadar, printr-un concurs defavorabil de imprejurari, pana sa punem noi sechestru pe o ambarcatiune a debitoarei, omul a "vandut" firma. Mentionez ca nu suntem singurii in aceasta situatie, dar asta nu ma incalzeste cu nimic.
Intrebari.
Noi impotriva cui ne putem indrepta?
Ne mai putem indrepta impotriva cedentului?
ORC nu are nici o obligatie sa verifice situatia firmei la inregistrarea cesiunii.
Mai cautam vinovati?
Mai merita sa cheltuim timp si bani, tinand cont de faptul ca vb de cca 22.000ron, dar pe de alta parte am platit si expertiza 1000 lei, am platit si taxa de timbru la valoare. Bun, taxa de timbru este singura certa ca o recuperam, dar restul? ce facem cu restul?
Am fost sfatuiti sa contactam un executor judecatoresc din Bucuresti. Mai are rost????
Va rog, orice parere, orice ajutor, orice solutie, legala, evident, ma poate ajuta sau determina sa iau o hotarare.
Va multumesc foarte, foarte mult.