avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Recuperarea taxelor judiciare din contul avocatului
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Recuperarea taxelor judiciare din contul avocatului

Buna ziua.
drept urmare a castigarii unor dosare, avocatul, ca reprezentant al societatii noastre, a incasat cheltuielile de judecata. Fireste, acestea i-au fost achitate in contul sau de catre executorul judecatoresc, in temeiul hotararilor. Domnul avocat, din pacate, nu ne-a achitat decat o singura taxa jud de timbru, onorariul evaluatorului, iar cea in valoare mai mare, se eschiveaza sub un pretext sau altul sa ne-o returneze. Mentionez ca si anul precedent a procedat la fel, si-a insusit o taxa de timbru in valoare de 3000 de lei. Cum putem intra in posesia banilor? Cum putem rezolva aceasta situatie? Cui ne putem adresa pentru a il obliga cumva sa ne achite acesti bani, cheltuieli pe care firma le-a facut si care se regasec in contabilitate si desi dosarele sunt castigate, noi nu putem sterge aceste sume pentru ca nu ni s-au returnat. I s-au trimis drept dovada chitantele pe mail, dar, dupa caz, evita subiectul specificand ca va verifica (si tot verifica de luni de zile), evita dialogul si nu ne da nici un raspuns. Ce solutii putem adopta pentru a recupera banii pe cale amiabila sau pe orice alta cale? Mentionez ca nu a existat nici o intelegere in acest sens.
Va multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
lorexx, utilizator
aveti:
1. platit onorariul avocatului pentru care av a eliberat document justificativ
2. cheltuieli ocazionate de executarea mandatului av...pentru care gandsc ca aveti un op / pv sau altceva

3. gandesc ca a avut mandat sa incasese cheltuielile de judecata


deci, cum stati?
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
ContSters363356, utilizator
Buna ziua. Multumesc de raspuns. Suma achitata in contul avocatului, include in fiecare dintre dosare si onorariul sau. Asadar, executorul a achitat, asa cum era prevazut in hotarare cheltuielile de judecata: taxa de timbru, onorariu, onorariu expert. In cel de al doilea dosar in hot se mentioneaza taxa judiciara de timbru si onorariu de avocat. Dansul si-a primit onorariu in toate procesele mentionate de mine si tot el a primit si restul cheltuielilr din hotarari. Nu inteleg de ce nu achita taxele de timbru, care ni se cuvin. Nu este prima data cand procedeaza asa. Chiar si daca si-ar fi oprit acel onorariu de succes, taxele tot trebuia sa ni le returneze, macar prin diferenta! Fireste, a avut mandat de reprezentare. Avem toate chitantele!
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
lorexx, utilizator
cred ca trebuie sa va desocotiti/punctati cu mandatarul dvs avocat

observ ca a avut si onorariu de succes...iar dvs va plangeti doar de cheltuieli

ceea ce inseamna ca ati recuperat capitalul

deci:O
Nu s-a recuperat nimic. Este vorba doar de recuperarea cheltuielilor de judecata. Am mentionat ca chiar daca in sinea lui considera ca merita acel onorariu de succes si tot nu avea dreptul sa imi opreasca taxa judiciara de timbru.
ati semnat un contract...si pe onorariu de succes

omul si-a oprit banii...poate-i mai si datorati
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2015
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru de achitat in 24 de rate lunare Speranta10 Speranta10 buna ziua Pe rolul unei instante am o cactiune succesorala in care mi s-a stabilit o taxa lunara de timbru.Taxa a fost stabilita de catre instanta sa fie ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata - obligatie achitata inainte de primul termen DanaBrasov DanaBrasov Buna ziua, In situatia in care am dat pe cineva in judecata, am achitat onorariul avocatului si taxa de timbru si, inainte de primul termen, paratul si-a ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa judiciara de timbru iojamaria iojamaria O persoana fizica a achitat in iulie 2013 o taxa judiciara de timbru, pentru o actiune de constatare de proprietate. Taxa s-a platiti la primarie, apoi 30 % , ... (vezi toată discuția)