Avem un client care ne-a furnizat un cec fara acoperire. Pentru declansarea procedurii de executare silita a acestuia, firma noastra a apelat la un avocat. S-a incheiat cu acesta un contract si i s-a platit un onorariu.
Dupa ceva timp am primit si hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila de executare silita a clientului.
Din spusele avocatului, aplicarea hotararii a fost preluata de un executor judecatoresc.
Executorul judecatoresc imi trimite un "proces-verbal de stabilire a cheltuielilor de executare" in care apar o serie de cheltuieli (onorariu de executare silita, inregistrare dosar, arhivare dosar, popriri banci, taxe de timbru...etc) si
din care reiese ca daca nu achit acea suma, executarea silita poate inceta.
Intrebare:
a) In lipsa unui contract cu acel judecator eu trebuie sa achit acele sume?
b) Executorul judecatoresc nu ar trebui sa imi trimita o factura pentru acele cheltuieli? Este suficient acel proces verbal?
a) Daca vreti sa treaca la executare, trebuie sa achitati acele sume si sa solicitati ca acesta sa le recupereze de la societatea debitoare.
b) Pentru onorariu lui trebuie sa emita factura/chitanta, pentru taxe judiciare de timbru nu trebuie sa emita.
Executare silita
oana_cristia
In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron.
Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)
Executare
ContSters79057
As avea trei intrebari legate de o executare:
1. Daca la data intocmirii unui act de adjudecare 23 februarie 2009 urmare unui proces verbal de licitatie ... (vezi toată discuția)