Buna ziua,
In situatia in care am dat pe cineva in judecata, am achitat onorariul avocatului si taxa de timbru si, inainte de primul termen, paratul si-a indeplinit obligatia pentru care a fost chemat in judecata, cum imi pot recupera cheltuielile? Ma refer, in special, la onorariul avocatului.
Va multumesc.
Ganditi-va ca av dvs a redactat o actiune.s-a documentat anterior,a stat poate la coada la registratura pt a depune actiunea etc.Este posibil ca paratul sa-si indeplineasca obligatia ca urmare a muncii prestate de av,dvs fiind beneficiarul direct al acestei prestatii avocatiale.Incercati sa aveti o discutie si solicitati o returnare partiala a onorariului achitat(depinde de suma si cat din aceasta reprezinta munca colegului)mai mult decat sigur av dvs a platit si taxele legale pt onorariu primit.Personal nu as fi de acord cu restituirea sumei sau daca onorariul ar acoperi contravaloarea muncii depuse as retuna cel mult 30%.
Sint de acord cu cele spuse de dumneavostra. Nimeni nu munceste gratis. In aceasta situatie il pot obliga pe pirit sa-mi returneze aceasta suma(onorariu avocat)?
Am întâlnit ”n” situații în care instanța a constatat că cererea a rămas fără obiect, dar l-a obligat pe pârât la plata cheltuielilor de judecată. Sentințele au rezistat și în calea de atac.