avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata - obligatie achitata inainte de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata - obligatie achitata inainte de primul termen

Buna ziua,
In situatia in care am dat pe cineva in judecata, am achitat onorariul avocatului si taxa de timbru si, inainte de primul termen, paratul si-a indeplinit obligatia pentru care a fost chemat in judecata, cum imi pot recupera cheltuielile? Ma refer, in special, la onorariul avocatului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:57, 5 Februarie 2014
Ganditi-va ca av dvs a redactat o actiune.s-a documentat anterior,a stat poate la coada la registratura pt a depune actiunea etc.Este posibil ca paratul sa-si indeplineasca obligatia ca urmare a muncii prestate de av,dvs fiind beneficiarul direct al acestei prestatii avocatiale.Incercati sa aveti o discutie si solicitati o returnare partiala a onorariului achitat(depinde de suma si cat din aceasta reprezinta munca colegului)mai mult decat sigur av dvs a platit si taxele legale pt onorariu primit.Personal nu as fi de acord cu restituirea sumei sau daca onorariul ar acoperi contravaloarea muncii depuse as retuna cel mult 30%.
Sint de acord cu cele spuse de dumneavostra. Nimeni nu munceste gratis. In aceasta situatie il pot obliga pe pirit sa-mi returneze aceasta suma(onorariu avocat)?
Am întâlnit ”n” situații în care instanța a constatat că cererea a rămas fără obiect, dar l-a obligat pe pârât la plata cheltuielilor de judecată. Sentințele au rezistat și în calea de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata in civil sexu sexu daca faci o cerere de chemare in judecata,si te razgindesti (ex nu ai bani) de taxa de timbru ,piritul te poate oblige la plata unor cheltuieli ? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata pe cale separata. conditii admisibilitate Camy2013 Camy2013 in urma unui proces de anularea c.f fiind reclamanta in proces am angajat un avocat cu un onorariu de 6000 lei care i-am achitat. In urma hotararii ... (vezi toată discuția)
Recuperarea taxelor judiciare din contul avocatului lorexx lorexx Buna ziua. drept urmare a castigarii unor dosare, avocatul, ca reprezentant al societatii noastre, a incasat cheltuielile de judecata. Fireste, acestea i-au ... (vezi toată discuția)