pai n-am avut si nici n-o sa am activitate...asa ca eu nu mai vad o incompatibilitate daca renunt la administrare.
stiti cumva cat m-ar costa si ce pasi trebuie sa urmez?
va multumec pentru raspunsuri
mai am cateva intrebari
1. pot renunta la administrare?
2. pot sa predau administrarea unei alte persoane fara a fi remunerata?
presupunand ca raman administrator unic...sunt descoperita si se constata incompatiblitatea....care este santiunea?
sunt exclusa din profesie sau trecuta in tabloul av incompatibili? mentionez ca o sa devin avocat stagiar.
dar eu ma refer la raspunderea dpdv juridic....cu privire la amenzile pt nedepunerea declaratiilor anuale sau semestriale si penalizarilor.
de ce nu poate opera dizolvarea? nu se aplica ART. 237*)
(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
c) societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta;
am un srl care nu a avut niciodata activitate, sunt actionar unici si administrator
nu am mai depus la finante declaratii de 4 ani, cred.
nici nu am suspendat-o pe perioada cat a fost in vigoare acea "taxa forfetara"
sediul societatii este contituit in baza unui contract de comodat, pe perioada nedeterminata. proprietarul mi-a donat mie imobilul acum un an.
as vrea sa scap de acest srl dar fara sa platesc ceva.
daca proprietarul ar instiinta onrc ca a donat apartamentul si a incetat si contractul de comodat, sau daca eu as face asta(chiar daca sunt proprietar acum) ar putea constitui unul dintre acele cazuri de dizolvare din oficiu?
va rog, daca se poate, sa ma lamureasca cineva legat de acele amenzi si obl de plata a "taxei forfetare" se pot intoarce impotriva mea ca administrator? societatea nu a avut niciodata activitate si nici administratorul nu a fost remunerat.
multumesc pt rapuns!
din punctul meu de vedere ar trebui privit mai mult spiritul legii si nu litera.
fiind administrator am doar dreptul de a exercita actele privite ca incompatibilitate...insa n-au fost exercitate niciodata. dar cred ca aveti dreptate...pot sa ma trezesc si cu o sanctiune din cauza asta.
daca societatea a fost amendata pentru nedepunerea la timp a declaratiilor, sau am de plata acea "taxa forfetara"(nu stiu sigur daca are datorii...pt ca nu am putut afla) ...mai pot sa introduc inca un asociat?
costa mult?
multumesc pt raspuns!
dar pentru ce sa raspund? Administratorul, chiar daca e si asociat, nu e obligat sa vina cu bani de acasa pt treburile societatii...nu? persoana juridica are un patrimoniu si raspunde cu el...nu ar trebui ca aministratorul, nefiind nici remunerat, sa foloseasca banii proprii pt a depune toate acele declaratii...parerea mea.
la ce va referiti cand spuneti ca se poate indrepta cu rabdare si mult timp?
Am un SRL care nu a avut niciodata activitate, n-am ridicat nici certificatul de inregistrare si n-am av nici macar stampila.
declaratiile la finante sau ONRC nu le-am mai depus de 4 ani. astept sa se sesizeze ei si s-o radieze din oficiu.
pe anaf am gasit asta:
Neîndeplinirea la termen a obl de declarare prevăzute de lege constituie contraventie şi se sanctionează potrivit prevederilor art. 219 alin.(2) lit.d) din OG nr. 92/2003 cu amendă de la 500 lei la 1000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 1000 lei la 5000 lei pentru persoanele juridice
eu sunt asociat unic si administrator unic al acestei societati.
imi puteti spune si mie daca administratorul e amendat? numai persoana juridica e sanctionata?
cand o vor inchide se pot intoarce impotriva administratorului?