avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Activitate evanghelina

Activitate evanghelina

Angajatorul meu nu face plata salariilor catre angajati decat peste 15 sau 20 de zile de la ziua cand ar tb sa faca plata. M-am saturat de astfel de abuz care tine de cand ma stiu eu in aceasta firma si as dori sa fac o plangere impotriva lui. Unde se poate face o astfel de plangere? la ITM sau OPC?
Răspuns la discuția A.P.I.A.
multumesc pentru raspuns! o sa apelez la un avocat asa cum mi-ati recomandat
Discuție A.P.I.A.
am si eu o problema si as avea nevoie de o solutie:
tatal meu detine mai multe ha de teren arabil pe care le cultiva in fiecare an.
Pana la inceputul acestui an a avut in arenda un teren arabil.
Pentru aceste ha de teren, in baza unei cereri, A.P.I.A a facut plati pentru subventii in agricultura.
In 2010 terenul luat in arenda a fost cumparat de o alta persoana fizica.
Cand s-au depus cererile pentru platile aferente anului 2009, acelasi teren a fost delarat si de tatal meu si de persoana care l-aa-cumparat in 2010.
APIA s-a sesizat si avenit in control. Tatal meu necunoscand legea a fost convins de functionarul respectiv si de cel care a cumparat terenul sa declarare scris ca el a trecut eronat terenul pe numele lui, desi, repet era vorba de anul 2009.
Avand in vedere declaratia, probabil ca rapotul de control l-a scos pe el vinovat pentru declaratii false, banuiesc...., nu stiu....., pentru ca raportul nu i-a fost adus la cunostinta, astfel ca el nu mai beneficiaza de subventie nici pentru alte terenuri avute in proprietate, intrucat diferenta intre terenul declarat initial si cel stabilit in urma contolului era mai mare de 20%.
Ce este de facut avand in vedere ca de fapt terenul a fost in posesia lui in 2009?Cei de la APIA spun ca numai in baza unui anchete in urma unui sesizari la DIICOT se va reveni asupra raportului pentru ca a declarat ca a trecut eronat terenul, desi are documente din care rezulta ca el a beneficiat de teren in 2009. Oare contestatie nu se poate face? Dar impotriva carei decizii? Impotriva raportui? Nu ni s-a comunicat nimic scris, doar verbal. Acest raport nu trebuia comunicat si noua? Ce sa fac in asemenea conditii? Sa fac plangere in numele lui la politie sau parchet?