avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariilor cu intarziere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariilor cu intarziere

Angajatorul meu nu face plata salariilor catre angajati decat peste 15 sau 20 de zile de la ziua cand ar tb sa faca plata. M-am saturat de astfel de abuz care tine de cand ma stiu eu in aceasta firma si as dori sa fac o plangere impotriva lui. Unde se poate face o astfel de plangere? la ITM sau OPC?
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 13:28, 27 Noiembrie 2010
puteti face plangere la Inspectoratul Teritorial de Munca la dep Disciplina in munca si aratati acolo toate necazurile aventual il puteti da si in judecata pentru incalcarea Contractului Colectiv de munca

Codul muncii
CAPITOLUL III
Plata salariului
Art. 161. - (1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Va sugerez reclamatie la ITM, dar inainte o discutie cu angajatorul precizandu-i baza legala.

Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariilor dupa demisie 1amalia 1amalia Pana la data de 04.04.2011 am activat la o societate comerciala.La acea data mi-am depus demisia - care a fost aprobata- fara perioada de preaviz..In data de ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului la data stabilita in contract cornelia alina cornelia alina Sunt angajata la o asociatie din data de 07.01.2011 si lucrez pe un proiect european.In contractul de munca este stipulat faptul ca plata salariului se face in ... (vezi toată discuția)
Salarizare intarziata Dyablo2408 Dyablo2408 Buna seara, va rog daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ce tine de salariu. Lucrez la o firma din data de 27.10.08 si deabea astazi (20.11.08) ... (vezi toată discuția)