avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariilor dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariilor dupa demisie

Pana la data de 04.04.2011 am activat la o societate comerciala.La acea data mi-am depus demisia - care a fost aprobata- fara perioada de preaviz..In data de 15.04.2011 trebuia sa premesc renumeratia ( lichidarea) pentru perioada 15.03. - 31.03.2011. Acest lucru nu s-a intamplat , iar la poarta am fost " intampinati " de o notificare ca plata salariilor pentru " fostii angajati" se va face in data de 15.05.2011 impreuna cu drepturile pe luna aprilie ac.
este legal acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: 1amalia , utilizator 09:38, 18 Aprilie 2011
Buna ziua
CODUL MUNCII
CAPITOLUL 3 - Plata salariului
Art. 161. [data, modalităţile şi formele plăţii salariului]
(1) Salariul se plăteşte în bani cel puţin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar, în cazul în care această modalitate este prevăzută în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Plata în natură a unei părţi din salariu, în condiţiile stabilite la art. 160, este posibilă numai dacă este prevăzută expres în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în contractul individual de muncă.
(4) Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Acum veti stii ce aveti de facut
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
ContSters203313, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Dar acest lucru se poate solicita numai prin instanta ( decizie judecatoreasca) sau se poate si cu o plangere la ITM ?

Puteti folosi ambele variante concomitent (actiunea in instanta si sesizare la ITM) .. insa trebuie sa stiti ca ITM-ul constata, dar nu-l poate obliga pe angajator .
ai cateva intrebari .....
1. Daca cei care au ramas la munca ..... sunt in preaviz ( nu am primit demisia la zi) au primit salarii iar cei la care li s-a semnat demisia la zi nu am primit lefa ... au fost amanati cu o luna ... este legal ? ( Banii au fost primiti din mana nu pe card bancar cum era stabilit).

2.Primi care trebuie sa primeasca salariul nu sunt cei care au primit demisia la zi ?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului la data stabilita in contract cornelia alina cornelia alina Sunt angajata la o asociatie din data de 07.01.2011 si lucrez pe un proiect european.In contractul de munca este stipulat faptul ca plata salariului se face in ... (vezi toată discuția)
Demisie zaqk zaqk Buna ziua tuturor, Situatia este urmatoarea: vreau sa imi dau demisia. Acum 2 zile mi s-a spus ca nu mi se poate primi demisia datata cu 26.04.2010 pentru ca ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit Catalinar Catalinar Am lucrat la o firma timp de 1an si o luna, avand contract de munca pe durata nedeterminata pe perioada de 4 ore (ca sa-i fie mai usor patronului). In contract ... (vezi toată discuția)