avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... A.P.I.A.
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

A.P.I.A.

am si eu o problema si as avea nevoie de o solutie:
tatal meu detine mai multe ha de teren arabil pe care le cultiva in fiecare an.
Pana la inceputul acestui an a avut in arenda un teren arabil.
Pentru aceste ha de teren, in baza unei cereri, A.P.I.A a facut plati pentru subventii in agricultura.
In 2010 terenul luat in arenda a fost cumparat de o alta persoana fizica.
Cand s-au depus cererile pentru platile aferente anului 2009, acelasi teren a fost delarat si de tatal meu si de persoana care l-aa-cumparat in 2010.
APIA s-a sesizat si avenit in control. Tatal meu necunoscand legea a fost convins de functionarul respectiv si de cel care a cumparat terenul sa declarare scris ca el a trecut eronat terenul pe numele lui, desi, repet era vorba de anul 2009.
Avand in vedere declaratia, probabil ca rapotul de control l-a scos pe el vinovat pentru declaratii false, banuiesc...., nu stiu....., pentru ca raportul nu i-a fost adus la cunostinta, astfel ca el nu mai beneficiaza de subventie nici pentru alte terenuri avute in proprietate, intrucat diferenta intre terenul declarat initial si cel stabilit in urma contolului era mai mare de 20%.
Ce este de facut avand in vedere ca de fapt terenul a fost in posesia lui in 2009?Cei de la APIA spun ca numai in baza unui anchete in urma unui sesizari la DIICOT se va reveni asupra raportului pentru ca a declarat ca a trecut eronat terenul, desi are documente din care rezulta ca el a beneficiat de teren in 2009. Oare contestatie nu se poate face? Dar impotriva carei decizii? Impotriva raportui? Nu ni s-a comunicat nimic scris, doar verbal. Acest raport nu trebuia comunicat si noua? Ce sa fac in asemenea conditii? Sa fac plangere in numele lui la politie sau parchet?
Cel mai recent răspuns: The_one , utilizator 16:04, 4 Iulie 2013
Asa la prima vedere, orice schimbare de positia in fata APIA sau orice fel de "sanctiune" contraventional trebuie sa se declar prin scris. Si poate se apeleaze.
Tacerea nu este valid si sigur ca castigi proces contencios in acest sens pentru lipsa de procedura atat in cerere noile pentru sprijin 2010 cat si schimbarea "prin tacerea" de situatia in fata APIA. Vorbesti cu un avocat specialist in contencios in zona dv.
multumesc pentru raspuns! o sa apelez la un avocat asa cum mi-ati recomandat
Buna ziua!

Ati putea va rog sa imi spuneti cum s-a solutionat in cele din urma problema Dvs.? Ma confrunt si eu cu o situatie similara.

Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile arendatorului rezultare din nerespectarea contractului de arenda valnord valnord Salutare tuturor, am arendat 6 ha teren arabil printrun contract inregistrat la primaria locala in data 15.06.2010. Intrucat arendasul nu a respectat ... (vezi toată discuția)
Primarie refuza eliberare documente Marina_CT Marina_CT Buna seara,ma confrunt cu urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati.Mama mea (decedata in 2004)avea 2,5 ha de teren arabil pe raza localitatii ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda bkk bkk Buna ziua,am si eu o intrebare.in anul 2010 am incheiat un contract de arenda pe o suprafata de 6 ha teren arabil,in momentul preluarii terenului acesta era ... (vezi toată discuția)