avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Activitate phloren_84

Activitate phloren_84

Răspuns la discuția reziliere contract internet
Deci eu vreau sa sa platesc, chiar daca e nedrept, dar platind se reactiveaza serviciul, iar din ce am inteles de la reprezentanta de la relatii cu publicul (telefonic) rezilierea contractului nu se poate face decat semnand un acord de reziliere la un punct de lucru al firmei (cel mai apropiat fiind in Galati), iar o reziliere unilaterala nu as putea face printr-o scrisoare recomandat� cu confirmare de primire (cand i-am spus doamnei de legea 161/2010, mi-a spus ca legea nu se aplica retroactiv, deci la contractele aflate in desfasura la data publicarii legii; degeaba m-am chinuit sa ii explic despre principiul aplicarii imediate a legii noi

Gabriel Boroi, “Drept civil. Partea Generala”, Ed Hamangiu 2008, pe la pagina 26:

Apartin tsitrecutului faptele constitutive, modificatoare sau extinctive de situatii juridice realizate in intregime inainte de intrarea in vigoare a legii noi, cat si efectele produse inainte de acest moment, ceea ce inseamna ca legea noua nu se aplica in privinta acestora, deoarece, in caz contrar ar insemna sa i se atribuie efect retroactiv. In schimb, legea noua se va aplica, de la data intrarii ei in vigoare (fara a putea fi considerata retroactiva), atat situatiilor juridice care se vor naste, modifica sau stinge dupa aceasta data, precum si efectelor viitoare ale situatiilor juridice trecute, cat si, de regula, situatiilor juridice in curs de formare, modificare sau stingere la data intrarii ei in vigoare.


As dori sa stiu precis daca pot rezilia unilateral contractul in baza legii legii 161/2010 (dupa achitarea presupusei sume) printr-o scrisoare recomandata cu notificare de primire.
Buna ziua, va rog ajutati-ma in urmatoarea speta:
In 2009 eram student, stateam cu chirie la un apartament in Galati, a venit vacanta de vara, apoi la 1 octombrie 2009 am revenit in Galati, locuind in alt apartament, am platit lunile restante (si astfel s-a recativat contractul), am solicitat firmei X, ce imi furniza servicii de internet si telefonie, schimbarea la noua adresa, mi s-a explicat ca nu e posibil deoarece in noul apartament a locuit cineva care avea facturi neplatite catre firma X, asa ca am solicitat in scris (dar nu mi s-a dat copie dupa cerere) suspendarea serviciilor intrucat rezilierea contractului nu era posibila la acel moment (nu se terminase perioada contractuala). Am parasit sediul cu asigurari din partea lor ca serviciile ramane suspendate. Se pare ca acea cerere nu a fost procesata si ma trezesc in martie 2011 cu telefon de la departamentul juridic ca am de plata 3 luni (octombrie, noiembrie, decembrie 2009 , facturate pe vechea adresa, in valoare totala de 125 lei) si cu amentintarea demararii demersurilor de recurperare a sumelor pe cale judiciara. Mi s-a spus ca nu pot rezilia contractul unilateral printr-o scrisoare recomandată cu confirmare de primire ci doar personal la sediul lor. Eu locuiesc si muncesc in Tulcea, unde nu este sediu RDS, deci e greu sa ma deplasez in alt oras. In plus, daca platesc cele 3 luni de care nu am beneficiat si depun o cerere de reziliere tot va trebui sa mai platesc inca 1 luna de contract din cauza ca au termen de depunere a cererilor intre 3 si 5 ale lunii.
Vreau sa va intreb ce se intampla daca nu platesc si sunt actionat in instanta si nu ma prezint? voi fi executat silit si pus sa platesc pe deasupra si cheltuieli judiciare ? mi se va anula practic orice sansa sa mai pot face un credit (vreau ca in 2-3 ani sa iau un credit pentru achizitionarea unui apartament). Legea 161/2010 se aplica si contractelor aflate in derulare la data publicarii sale?
Buna ziua. Eu as dori sa infiintez un SRL pentru a produce si comercializa covrigi, gogosi, placinte. Cred un cod caen potrivit ar fi 4724 Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate (corectati-ma va rog daca gresesc). Problema e urmatoarea: tatal meu are titlu de propietate doar pe terenul pe care este construita casa, dar nu si contract vanzare-cumparare. Se poate face totusi un contract de comodat intre mine si el pentru a folosi aceasta adresa drept sediu social, iar punctul de lucru sa fie inchiriat ulterior dupa finalizarea formalitatilor de catre viitorul srl? O alta ideie a mea ar fi sa inchiriez ca persoana fizica viitorul punct de lucru. pasul 2: deschiderea firmei cu sediul social in baza contractului de inchiriere, apoi sa fac un contract de subinchiriere intre mine ca persoana fizica si srl-ul la care sunt asociat pentru a putea plati chiria din contul firmei. Cum m-ati sfatui sa procedez?