Buna ziua. Eu as dori sa infiintez un SRL pentru a produce si comercializa covrigi, gogosi, placinte. Cred un cod caen potrivit ar fi 4724 Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate (corectati-ma va rog daca gresesc). Problema e urmatoarea: tatal meu are titlu de propietate doar pe terenul pe care este construita casa, dar nu si contract vanzare-cumparare. Se poate face totusi un contract de comodat intre mine si el pentru a folosi aceasta adresa drept sediu social, iar punctul de lucru sa fie inchiriat ulterior dupa finalizarea formalitatilor de catre viitorul srl? O alta ideie a mea ar fi sa inchiriez ca persoana fizica viitorul punct de lucru. pasul 2: deschiderea firmei cu sediul social in baza contractului de inchiriere, apoi sa fac un contract de subinchiriere intre mine ca persoana fizica si srl-ul la care sunt asociat pentru a putea plati chiria din contul firmei. Cum m-ati sfatui sa procedez?
Codurile CAEN potrivite:
1071 - Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie
1072 - Fabricarea biscuitilor si piscoturilor; fabricarea prajiturilor si a produselor conservate de patiserie si chiar la codul 5610 – Restaurante.
Incercati sa obtineti o adeverinta de la primarie sau un certificat de rol fiscal pentru imobil pe numele titularului si pe urma faceti un comodat, inchiriere sau subinchiriere.