avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Activitate shateny

Activitate shateny

Răspuns la discuția Restanta intretinere
Va rog mult daca se poate sa-mi oferiti un raspuns la postarea mea din 29 Octombrie 2014. Multumesc!
Buna seara!

Nu am depus intampinare deoarece nu am ce documente sa atasez...parintii mei nu au nici un venit de cativa ani, nici salariu, nici pensie. Pe 6 noiembrie vom avea procesul la care ne vom prezenta eu cu tatal meu, fara avocat pentru ca din pacate nu ne permitem unul. Credeti ca fara un avocat am sansa de a explica situatia si de a cere instantei sa-mi acorde posibilitatea de a plati in rate restanta sau pana la o anumita data (de exemplu in 3 sau 6 luni)? Tot ce pot prezenta sunt chitantele aferente platilor pe care le-am facut de-a lungul timpului pentru a demonstra ca desi am mai inregistrat restante, le-am achitat la un moment dat.
Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc mult!
Buna seara,

Am primit zilele acestea prin posta comunicare de la Judecatorie privind cererea de chemare in judecata plus documentele in copii anexate la dosarul cauzei: liste cheltuieli intretinere pentru perioada decembrie 2012 - aprilie 2014 (cele care au fost afisate la avizier), liste situatie restanta intretinere apartament, notificari de plata si invitatii la mediere. Mentionez ca in aceasta perioada au mai fost efecuate si plati catre asociatie in vederea diminuarii datoriei.

In primul rand, uitandu-ma pe listele de cheltuieli intretinere (cele care au fost afisate la avizier), am observat ca pe luna decembrie 2012 suma de plata a fost de 1.515,41 lei, fara a se specifica din ce este compusa aceasta suma si fara a fi calculate penalizari.
Mentionez ca la inceputul anului 2013, presedintele asociatiei sustinea ca in luna iunie 2012 asociatia i-a dat in judecata pe parinti pentru acelasi motiv, drept pentru care acestia trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata in valoare de 950 lei. Din nou, mentionez faptul ca parintii mei nu au primit nici o comunicare si nici o citatie de la Judecatorie in 2012 sau 2013. Presedintele asociatiei sustinea ca procesul va avea loc, ca urmeaza ca parintii mei sa fie informati si ca au de platit 950 lei reprezentand cheltuieli de judecata. Inteleg ca desi nu a avut loc nici un proces si nu exista nici o hotarare judecatoreasca in acest sens, asociatia pretinde ca aceasta suma care, dupa spusele presedintelui ar reprezenta cheltuieli de judecata, sa fie platita de parintii mei.

In al doilea rand, pe listele care arata strict situatia restantei intretinerii apartamentului pentru perioada decembrie 2012 - aprilie 2014, in care este evidentiata contributia pe fiecare luna in parte plus penalizari acolo unde a fost cazul (nu au aplicat penalizari pe fiecare luna), suma de plata pentru luna decembrie 2012 difera (exista 2 liste cu suma de 552,41 lei si alte 2 liste cu suma de 1359,73 lei). In concluzie, exista 3 sume de plata diferite pentru aceeasi luna, decembrie 2012, luand in considerare si suma din lista de cheltuieli intretinere care a fost afisata la avizier.

In al treilea rand,am adunat contributia pe luna curenta cu penalizarea aferenta si nu coincide cu suma de plata pe luna respectiva din lista de cheltuieli intretinere ce se afisa la avizier.
Exemplu: Luna Aprilie: contributie pe luna curenta = 332,36 lei; valoare penalitati calculate = 163,05 lei. Totalul ar fi de 495,41 lei, insa suma de plata pe luna aprilie din lista de cheltuieli intretinere afisata la avizier este 510,41 lei.

Ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere cele de mai sus?
In comunicarea primita de la Judecatorie este mentionat faptul ca in termen de 25 zile de la primirea acesteia, avem obligatia sa depunem intampinare. Pe langa solicitarea de aprobare a unui plan de a plati in rate, ce am mai putea scrie in intampinare si ce am putea atasa la aceasta?

Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Multumesc pentru raspunsul prompt!

Totusi exista posibilitatea unui sechestru sau a unei vanzari de bunuri mobile si imobile, avand in vedere faptul ca suma datorata este destul de mica in comparatie cu valoarea apartamentului?
Daca se opteaza pentru o poprire, se poate sa mi se puna mie poprire pe salariu daca doresc acest lucru chiar daca eu nu sunt proprietarul apartamentului?

Multumesc!
Buna ziua!

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea situatie.

Parintii mei sunt proprietarii unui apartament cu 2 camere pentru care in acest moment inregistreaza o restanta la intretinere de aproximativ 10.000 lei. Am discutat cu avocatul asociatiei de proprietari care mi-a comunicat faptul ca am fost actionati in judecata. Actiunea a fost depusa si inregistrata, insa data procesului nu s-a stabilit inca, urmand sa primim citatie cu data termenului de judecata.
Odata admisa actiunea in instanta, se va proceda la executarea silita, recuperandu-se in acest fel sumele datorate. Am inteles ca executarea silita inceputa la cererea unui creditor se poate face prin toate mijloacele posibile, asta insemnand - poprire, sechestru, vanzare de bunuri mobile si imobile, ceea ce inseamna ca odata inceputa executarea silita, aceasta se poate realiza prin orice mijloc pana la acoperirea sumelor pretins datorate.

Va rog mult daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari.

1. Cine decide/in functie de ce se decide care va fi mijlocul de
executare silita prin care se vor recupera datoriile - poprire / sechestru / vanzare de bunuri mobile si imobile? Se poate sa mi se puna mie poprire pe salariu daca doresc acest lucru? Mentionez faptul ca parintii mei nu au nici un venit.

2. Daca pana la data procesului se achita toata datoria sau o parte din datorie, care poate fi decizia instantei in acest caz?

Multumesc mult!
Răspuns la discuția prejudicii de judecata
va multumesc pentru raspunsurile oferite. ma voi adresa presedintelui asociatiei de locatari pentru a-i solicita un document justificativ. sa inteleg ca acest document ar trebui emis de Judecatorie pe numele meu si in primul rand ar fi trebuit sa mi se trimita prin posta in casuta postala, nicidecum Asociatiei, nu? in plus aceasta suma nu ar trebui platita Judecatoriei probabil intr-un cont deschis la Trezorerie? in schimb ea mi-a fost adaugata la intretinerea de pe luna aceasta......astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Buna ziua! Intampin urmatoarea problema. Am avut o restanta la intretinere in valoare de 10.000 lei, administratorul ma tot amentinta ca ma da in judecata, insa nu am primit nicio instiintare in acest sens. In luna august am achitat integral aceasta suma. Acum, in luna noiembrie mi se aduce la cunostinta faptul ca am de platit prejudicii de judecata in valoare de 1000 lei. Nu inteleg, pentru ce? pentru ca nu am primit nicio citatie cum ca as fi data in judecata si de ce tocmai acum?normal nu trebuie ca Judecatoria sa trimita o citatie prin care sa fiu informata ca am fost actionata in judecata de catre X?ce pot face in acest sens? multumesc anticipat